Mérleg egyik serpenyőjén két darab piros kézisúlyzó van, a másikon egy kis karfiolrózsa.

A súlytöbblet leadása nem olyan kemény feladat, mint ahogyan elsőre azt gondolod. A fogyókúra sok ember számára nem hozza meg a kellő eredményeket, hiszen sokan nem megfelelő diétába kezdenek, vagy olyan tablettákat vásárolnak, amelyektől csodát, gyors fogyást remélnek. Csak éppen egyik sem jelent megoldást. Most lássunk néhány olyan tipikus hibát, amelyeket az emberek elkövetnek, amikor fogyókúrába kezdenek.

Az egyik legjellemzőbb hiba, hogy az emberek kihagyják a kardioedzéseket. Pedig ezeknek az edzéseknek kiemelt jelentősége van a súlyvesztésben és a kalóriaégetésben. Ezeket a gyakorlatokat a saját otthonodban is végezheted, még ki sem kell hozzá mozdulnod. Milyen gyakorlatokat végezhetsz? Jó választás a fekvőtámasz, a guggolás vagy az ugrókötelezés. Amikor jobbra fordul az időjárás, akkor a futást is nyugodtan beiktathatod az edzéstervedbe. Naponta legalább húsz perc kardioedzés szükséges ahhoz, hogy a fogyókúrád eredményes legyen.

A másik nagy hiba, ha túlságosan szigorú vagy magadhoz. Azok, aki nagyon szigorú diétára fogják magukat, a kezdeti sikeren felbuzdulnak ugyan, de aztán nagyon nagy azoknak az aránya, akik az első kudarcélmény miatt szinte azonnal visszaállnak a korábbi életmódjukra és aztán soha többé nem próbálkoznak meg azzal, hogy a fölösleges kilóiktól megszabaduljanak. A fogyókúra nem azt jelenti, hogy minden finom falatot ki kell iktatnod az étrendedből, mert ennek valóban az lesz a vége, hogy beleunsz az állandó önmegtartóztatásba. Hetente egy alkalommal igenis meglepheted magad a kedvenc sütiddel, ettől még nem dől össze a világ. Egyébként is, ha jól állítod az össze a fogyókúrás étrendedet, akkor annak nem szabad íztelennek és unalmasnak lennie.

Beszéljünk egy kicsit az alacsony zsírtartalmú diétáról. Ha fogyni akarsz, akkor sem vonhatod meg magadtól azokat a táplálékokat, amelyek zsírt tartalmaznak. Az 1970-es évektől csak riogatják az embereket, hogy a zsír és a zsírtartalmú élelmiszerek miatt leszel kövér és szívbeteg és a zsír lesz a te gyilkosod. Nyugodj meg, nem a zsír fog „megölni” téged. Nem azt mondom, hogy zsíros ételeket fogyassz, de teljesen nem szükséges magadtól ezeket a táplálékokat megvonnod. A mértéken van a hangsúly, hiszen szervezetünknek zsírokra ugyanúgy szüksége van, mint fehérjére és szénhidrátokra. Ha a táplálékaid egy része zsírból áll, pontosabban olyan ételekből, amelyek zsírt is tartalmaznak, biztos lehetsz benne, hogy soha nem keseríti meg az életedet a mardosó éhség. Mindamellett ez a tápanyag még energiát is szolgáltat, és a hangulatod is sokkal jobb lesz, amely további erőt ad a fogyókúrádhoz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*