Zöldalmán körbetekerve centiméter, mellette fém kézisúlyzó.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, és a fogyókúrába is be lehet ezeket az étkeket illeszteni, merthogy kicsit felgyorsítják a fogyás folyamatát, de emellett az anyagcsere-folyamatokat is serkentik és még a salakanyagok eltávozását is elősegítik. Nem mellékes, hogy sok rostot, tápanyagot és kevés kalóriát tartalmaznak. Egyes szakértők szerint a gyümölcsdiétával megtisztul az emésztőrendszerünk és az érrendszerünk, megerősödik az immunrendszerünk. Emellett csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat, a gyümölcsök rosttartalma alaposan kitisztítja a bélrendszert és az erek falát. Ezért a táplálkozási szakértők nemcsak azoknak ajánlják a gyümölcsdiétát, akik fogyni szeretnének, hanem azoknak is, akik emésztési zavaroktól szenvednek, az ízületi betegeknek, akiknek gyenge az immunrendszerük, anyagcseregondjaik vannak, vagy máj- és epebetegségben szenvednek. De hasznos lehet akkor is, ha valaki évente néhány alkalommal méregteleníteni szeretne.

A gyümölcsdiéta során nem minden gyümölcs fogyasztása megengedett. Például a diétából mindenképpen ki kell iktatni az aszalt gyümölcsöket, amelyeknek magas a cukortartalma, vagy a magas kalóriatartalmú gyümölcsöket, mint például a banán, a datolya, az avokádó, a szilva vagy a cseresznye. A citrusféléket azonban lehet fogyasztani, mivel alacsony a kalória- és a cukortartalmuk is.

A gyümölcsdiétának ellenzői is vannak. Ezek a szakértők még akkor sem javasolják a gyümölcsdiétát, ha az csak néhány napig tart, hiszen tartanak attól, hogy az egyoldalú táplálkozás hiánybetegségek kialakulásához vezet. És hiába tud valaki néhány nap alatt több kilogrammnyi súlyfeleslegtől megszabadulni, ha mindeközben nem vesz magához zsírt és fehérjét, amelyekre szintén szüksége van az emberi szervezetnek. A másik probléma pedig az, hogy a hirtelen leadott kilóknak akár a duplája is visszaszaladhat ránk, ha visszatérünk a korábbi életvitelünkhöz. Éppen ezért ezek a szakértők azt javasolják, hogy az életmódunkon változtassunk és ne egy-két alkalomtól reméljünk hosszabb távú sikereket. Azok, akik az év minden napján gondosan ügyelnek a táplálkozásukra, vagyis mindennap fogyasztanak friss zöldséget és gyümölcsöt, még méregtelenítő napokat sem kell soha beiktatniuk, hiszen a naponta fogyasztott nyers és friss étkek mindennap elvégzik a szervezet salaktalanítását. Az egészséges táplálkozás mellett ha még rendszeresen sportolunk is valamit, akkor pedig az elhízástól sem kell tartanunk, hiszen a rendszeres edzés egyaránt karbantartja a testünket és a lelkünket is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*