Fiatal nő, arcán kiwi- és narancsszeletek.

A nők egyik legnagyobb rémálma, amikor felfedezik magukon az első ráncokat. Hiszen ezek már az öregedés közeledtét sejtetik, és lássuk be, sok nő retteg attól, hogy a szépsége tovaszáll, pedig ez az élet velejárója. Hadakozni annyira nem tudunk ellene, de sokat tehetünk annak érdekében, hogy lelassítsuk az öregedési folyamatokat. Az első és legfontosabb, hogy táplálkozzunk egészségesen, éljünk sportos életmódot, fogyasszunk elegendő folyadékot és ne éljünk semmiféle káros szenvedéllyel, hiszen ezek mind-mind lenyomatot hagynak az arcbőrünkön. A ráncok ellen nagyon sok gyümölcsöt be lehet vetni, persze csodákra ezek a finomságok sem képesek, de remekül táplálják az arcbőrt és valamennyire csökkenteni képesek a ráncok mélységét, illetve késleltetik azok megjelenését. Akármilyen gyümölcsöt is próbálsz ki a ráncaid ellen, csak vegyszermentes biotermékekkel kísérletezz, hiszen ezekkel biztos, hogy nem ártasz az egészségednek és a szépségednek.

Az egyik legjobb gyümölcs a ráncok ellen a citrom, amely nem csupán C-vitamint, hanem flavonoidokat is tartalmaz, amelyek együtt nagyon hatékonyan képesek felvenni a harcot a szabad gyökökkel szemben, amelyek az öregedés legfőbb okozói, és még a ránctalanításban is a segítségünkre lehetnek. A ránctalanító olajhoz citromillóolajra lesz szükség, amely a citromból kinyert lével is helyettesíthető, azonban vigyáznod kell a saját készítésű termékekkel, mivel ezek nem tartalmaznak tartósítószert, hamar romlásnak indulnak, ezért vagy csak annyi kenceficét keverj be, amelyet azon nyomban fel is használsz, vagy készíthetsz egy hétre elegendő krémet, maszkot, arcradírt, arctonikot, de akkor tárold hűtőben és lehetőleg egy héten belül használd is fel. A ránctalanító olajhoz keverj össze 4 csepp citromlevet és 3-3 csepp geránium-, illetve levendulaolajat, majd ehhez adj 20 ml ligetszépeolajat. Ez utóbbit önmagában is használhatod, ha a ráncos arcbőrödet szeretnéd kicsit élettelivé varázsolni. Keverd össze alaposan az összetevőket, majd alaposan kend be az arcodat ezzel az eleggyel.

Ráncok ellen rendkívül hatásos az ananász és a papaya keveréke. Egy kistányérban keverj el 8-8 dekagramm friss ananászt és papayát, amelyeket korábban pépesítettél egy kicsit. Majd keverj a kétféle gyümölcshöz egy evőkanálnyi mézet, aztán vidd fel az elkészült keveréket az arcodra. Negyedóra múlva mosd le alaposan az arcmaszkot.

Az almát is bevetheted a ráncok ellen. Reszelj le egy meghámozott almát, majd adj hozzá annyi tejszínt, hogy egy jól kenhető masszát kapj. Kend be ezzel a masszával az arcbőrödet, majd pihenj le tíz percre. A hatóidő letelte után pedig alaposan mosd meg az arcodat.

A szőlő szintén nagy ellensége a ráncoknak. Moss meg egy fürt szőlőt, majd turmixold azt le. Tisztítsd meg alaposan az arcbőrödet, majd vidd fel a szőlőpakolást az arcodra. Adhatsz hozzá tejszínt, de anélkül is nagyon hatásos, hiszen a szőlő feszessé és rugalmassá változtatja az arcbőrt.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*