Speedfitness edzés egy tanárral és két résztvevővel.

A speedfitness egy olyan tréning, amely elektromos izomstimulációt (EMS) alkalmaz. Az EMS-technológia segítségével a nyújtó és a feszítő izmok egy időben történő stimulálása történik meg 15 percen keresztül, amely körülbelül egy kétórás kemény, edzőtermi edzéssel egyenértékű. Tehát a speedfitness minden egyes izmot, izomcsoportot sokkal rövidebb idő alatt, de sokkal intenzívebben képes átmozgatni. Hetente két alkalmas tréning javasolt, amely nemcsak az izmok növekedésben nyújt segítséget, hanem a súlycsökkenést és a rehabilitációt is elősegíti. Az edzés után az anyagcsere is fokozódik.

A speedfitness során a hatékony izomépítés azoknak az elektródáknak köszönhető, amelyek az izomzatot folyamatos stimulációnak teszik ki. Ez az elektromos ingerlés csak és kizárólag az izmokra hat, az ízületeket egyáltalán semmilyen terhelés nem éri. Mivel a tartóizmok megerősítésében is szerepet játszik, ezért a speedfitness mindazoknak javasolható, akik derékfájdalommal küszködnek. Segítségével zsírégetés érhető el, de a narancsbőr ellen is hatékonyan képes felvenni a harcot, mivel a vér- és nyirokkeringést felpezsdíti, illetve a kötőszövetek vérellátását is serkenti.

A speedfitness előnyös választás lehet sportolóknak, akiknek fokozni képes a teljesítményét, kismamáknak, akiknek szülés után a gátizmait erősíti meg, ezzel biztosítja, hogy a vizelettartási problémák egyszer és mindenkorra megszűnjenek, de a szülés utáni regeneráció folyamatát is fel tudja gyorsítani.

Ajánlható azoknak, akiknek az életébe folyamatosan bekúszik a stressz, hiszen a speedfitness során boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, ezzel egyidejűleg pedig csökken a stresszhormon szintje. Ez a sport tökéletes választás lehet azoknak is, akik biztonságos sportot szeretnének űzni, hiszen ez az edzés semmiféle veszélyt nem hordoz magában. Fogyókúrázók is bátran határozhatnak a speedfitness mellett, hiszen rengeteg kalóriát lehet ezzel az edzésformával elégetni, és a zsírszöveteket is jelentősen képes csökkenteni. Végül – de nem utolsósorban – az időhiányban szenvedők sem mondhatják többé, hogy nincs idejük sportolni, hiszen a speedfitness miatt nem kell sok időt az edzőteremben rostokolni, hiszen egyszerre edzi a test minden izomzatát, így ez jóval kevesebb időt emészt fel, mintha minden izomcsoportot külön-külön kellene megmozgatni.

A speedfitness tehát olyan egyénre szabott edzésprogram, amely lehetővé teszi a napokig tartó kalóriaégetést, a csökkenő testsúlyt, és az izomstimulációnak köszönhetően ez egyre kidolgozottabb testet eredményez, biztosítja a fokozódó erőnlétet, az egyre jobb állóképességet, de még a szebb bőrt is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*