Fiatal férfi nézi tükörben a választékánál ritkuló haját.

Azt gondolnánk, hogy csak a nőket érintheti a hajhullás, pedig ez közel sincs így, a férfiak talán még jobban szenvedhetnek tőle, sőt még sokkal rosszabbul élik meg, mint a nők többsége. A cikkből megtudhatod, hogyan veheted elejét a rettegett hajhullásnak.

Az egészséges táplálkozás nagyon sok betegség és egészségügyi probléma gátja lehet. Hiszen ha odafigyelünk a táplálkozásunkra, akkor a hajhullás kialakulásának is minimális a kockázata, mivel az egészségünkért a megfelelő táplálkozással tehetjük a legtöbbet. A sovány fehérje – mint amilyen a hal – és más sovány húsok elősegítik a haj növekedését. A dió és a magvak tele vannak E-vitaminnal és egészséges zsírokkal, amely tápanyagok szintén nagyon fontosak a haj egészségének a fenntartásához.

A hidratáció nemcsak azért fontos, hogy ne fájjon a fejünk, vagy hogy a sejtjeinek, szerveink egészségesek maradjanak, hanem a haj egészségét is biztosítani tudja. A dehidratáció ellenben okozhat hajhullást és a haj töredezetté is válhat.

A hajhullás elsődleges oka a vitaminhiány lehet. Az A-vitamin a szőrtüszők egészségét biztosítja, a B-vitamin-család az idegrendszer működését segíti elő. A stressz is oka lehet a hajhullásnak, de B-vitaminokkal jelentősen lecsökkenthetjük a stresszt. A C-, D- és E-vitaminok ezen kívül kitűnő antioxidánsok, amelyek szintén elősegítik a haj egészségének megőrzését és a haj növekedését.

A stressz kezelése nagyon fontos, mert a stressz nemcsak hajhullást idézhet elő, hanem számos más betegség okozója is lehet. A stresszcsökkentő technikák elsajátítása nem egy bonyolult dolog, így mindenkinek ki kellene próbálni a meditációt vagy a mélylégzés technikáját, amelyek segítenek megszabadulni a felgyülemlett stressztől.

A dohányzás és az alkoholfogyasztás szintén oka lehet a hajhullásnak. A dohányzás meggátolja a vér normális áramlását, így a hajhagymák nem jutnak elegendő oxigénhez, ez akár végleges kopaszodást is okozhat. Az alkohol pedig dehidratációt okozhat, nem beszélve arról, hogy aki rendszeresen és nem mértékkel fogyaszt alkoholt, annál a személynél tápanyaghiány is felléphet, ami szintén hajhulláshoz vezethet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*