BodyART nyújtógyakorlatai csoportos órán.

A bodyART megalkotása egy német szertornász, Robert Steinbacher nevéhez fűződik. A bodyART ötvözi a jóga ászanáit, a gyógytornát és egy japán mozgásforma, a Do-in elemeit. Így az edzések során erősebb és formásabb lesz a tested, megszabadulhatsz gerincproblémáidtól, megtanulhatod a helyes légzőgyakorlatokat, amely által a tüdőd kapacitása megnő, olyan gyakorlatokat sajátíthatsz el, amelyek elbánnak az életedre nehezedő stresszel, mindeközben meditálhatsz is és energiát is gyűjthetsz. A bodyART nem egyszerűen csak edzésforma, annál sokkal, de sokkal több. Nem csupán a tested lesz tőle edzett, hanem a lelked is kiegyensúlyozottá válik, olyan érzésed lesz egy-egy edzést követően, mintha rátaláltál volna a lelki békédre.

A bodyART egy olyan mozgásforma, amely során erősítő és nyújtógyakorlatokat végezhetsz, mindezt a be- és kilégzés ütemes ritmusára, de a repertoárban szerepelnek dinamikus mozgássorok és a relaxáció sem maradhat el. Ez utóbbi nyújt abban segítséget, hogy a tested, a lelked és a szellemed között egyfajta balansz alakuljon ki. A gyakorlatok legfőképpen a hát, a hasizmok és a csípőizmok fejlesztésére, erősítésére koncentrálnak, amelyek elősegítik, hogy a testtartásod javuljon, ez pedig abban segít, hogy magad mögött hagyd a gerincedet érintő folyamatos fájdalmakat. A bodyART a mélyizmokat is megdolgoztatja és azokat az izomcsoportokat is erősíti, amelyekről azt gondoltad, hogy nem is léteznek. Emellett az ízületeidre is jótékony hatást gyakorolnak ezek a gyakorlatok. A bodyART nem egy pörgős sport, hiszen az egyes gyakorlatokat lassan kell végezni, tudatosan koncentrálva közben a testre, a légzésre és az izmokra.

Mit érhetsz el ezzel a mozgásformával? Általa fokozódhat a teljesítményed, több lesz az energiád, megnő az állóképességed, javul az egyensúlyérzéked, hajlékonyabbá válsz, kitartóbb leszel, pozitívabban állsz hozzá önmagadhoz, és a stresszhelyzetekkel is jobban meg tudsz majd a jövőben küzdeni. A bodyART a koncentrációt is fejleszti, amelynek igazán hasznát tudod venni, akár tanulásról, akár munkáról legyen szó. Amennyiben ülőmunkát végzel és sok stresszhatás ér, akkor erre a sportra van szükséged, hiszen a bodyART megtanít a helyes testtartásra és arra is, hogyan küzdj meg a napi problémáiddal. Emellett a mozgásodon is meg fog látszani, hogy bodyART edzésre jársz, hiszen az szinte légies, harmonikus és összerendezett lesz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*