Fiatal lány felüléseket végez, ahol ellentétes kezét húzza az ellentétes felhúzott térdéhez. A háttérben a tenger.

Elfoglaltságaink nagy része ülő testhelyzetet, vagyis kevés testmozgást igényel, ráadásul ez zsíros ételek fogyasztásával is párosul, amely következményekkel jár. A  túlsúlyosság és az elhízás mára globális problémává vált. Európában évente egymillió halálos áldozatot követel a kóros elhízottság. Nem szabad azonban csak az egyént hibáztatnunk emiatt, hiszen a társadalom is rengeteget változott az első évszázad óta. A mindennapok akkoriban sokkal több testmozgást követeltek meg, mivel a férfiak vadásztak, házat építettek és háborúztak, a nők pedig ellátták a ház körüli teendőket és művelték a földet.

Manapság az emberek irodában dolgoznak és autóval járnak a munkahelyükre. A munkaidejüket az íróasztalnál töltik, ami nagyon kevés testmozgással jár, és mindemellett transzzsírokban, proteinben és szénhidrátokban gazdag ételeket fogyasztanak. Ez az életvitel biztos elhízáshoz vezet, melyben Magyarország lakosságának mintegy 27%-a is szenved.

Az elhízásnak és a testzsír felgyülemlésének azonban egyéb okai is lehetnek. Beszélhetünk genetikai eredetű elhízásról, bizonyos esetekben pedig a szervezet nem képes megfelelően feldolgozni a bevitt tápanyagot. Ez jelentkezhet lassú emésztés vagy zsírraktározás formájában, vagyis ezekben az esetekben az anyagcsere nem működik rendesen. Bármelyik változatról legyen is szó, a probléma azonos.

A rendszeres edzés nagyon hatásos hasi zsírpárnák ellen. Bemelegítés gyanánt 30 másodperc helybenfutás ajánlott. Ezt felülés kövesse gyors tempóban, ami pár hét alatt hatékonyan csökkenti a hasi zsírpárnákat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*