Tini lány kétkezes súlyzóval bicepszgyakorlatokat végez egy edzőteremben a tükör előtt.

A „lány” szó hallatán a többség fiatal nőkre gondol, mi azonban most kimondottan azt szeretnénk kifejteni, milyen előnyökkel jár, ha tini lányok választják edzésformaként a testépítést. Ez a sport a férfiak privilégiumaként él a köztudatban, de korántsem csak nekik szól. A lányok is erősödhetnek, izmosodhatnak általa, de az ő esetükben egészen más megközelítésre van szükség.

Megvalósítható célok kitűzésével a lányok is nagyszerű eredményeket érhetnek el a rendszeres testépítésnek köszönhetően. Egy részük fogyni szeretne, más részük alakformálás, feszesítés céljából vág bele. Van, aki így akar kitűnni a sportban. Mindenesetre fontos, hogy legyen valós célkitűzésed, amelyhez tartod magad. Ne téveszd szem elől a célt, az legyen a fő hajtóerő a folytatás érdekében.

A fiúk, különösen a serdülőkorban lévők, sokkal több tesztoszteront termelnek, mint a lányok, emiatt a lányok izomzata nem fejlődik, növekszik olyan mértékben, mint hímnemű társaiké. A rendszeres edzésnek köszönhetően ettől függetlenül ők is feszes, erős izomzatra és jó alakra tehetnek szert.

Rendszeres testépítés esetén az azt kiegészítő megfelelő táplálkozásra is ügyelni kell. A lányoknak más tápanyagokra van szükségük, mint a fiúknak, a menstruáció okozta vérveszteség miatt például jóval több vasra, ugyanakkor a fehérjebevitel növelése is jót tesz a szervezetüknek. A fehérje nélkülözhetetlen az izomfejlesztéshez, ezért a táplálékkal és étrend-kiegészítők formájában is érdemes fogyasztani.

Lányok viszont ne szedjenek tesztoszteronnövelő szereket, mert férfias jelleget kölcsönöznek nekik, és káros hatással vannak az egészségre is. Felgyorsítják ugyan az izomfejlődést, de ez elérhető a rendszeres testedzéssel is.

A rendszeres testépítés nemtől függetlenül sok pihenést igényel, a fiatal szervezetre pedig különösen igaz ez. Az izmok ülés és alvás közben is fejlődnek, alvás közben az edzés során elszenvedett sérülések is regenerálódnak.

Mielőtt rendszeres testépítésbe kezdesz, kérd ki olyan felnőtt korú személy véleményét, akiben megbízol. A testépítés a fitnesz egyik leghatékonyabb formája, amelynek köszönhetően ráadásul irigylésre méltó alakra is szert tehetsz. Fontos azonban a biztonságos edzés, ezért tájékozódj előre. Aztán kövesd figyelemmel eredményeidet, és élvezd a munka gyümölcsét!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*