Mirha és mirhatinktúra az asztalon keleti dekorációval a háttérban.

A fogunk még akkor is fájhat, ha egyébként rendszeresen meglátogatjuk a fogorvost. Nagyon kellemetlen lehet a fogfájás, hiszen teljesen eltereli a gondolatainkat a napi feladatokról és csak arra tudunk gondolni, hogy minél hamarabb megszabaduljunk a fájdalomtól. Léteznek olyan otthoni módszerek, amelyek nagyon hatékonyak a fogfájás kezelésében, azonban ha nem akar elmúlni a fájdalom, mindenképpen meg kell látogatni a fogorvost.

Az egyik legnagyszerűbb olaj fogfájásra a szegfűszegolaj, hiszen hűsítő hatással van az idegekre. A szegfűszegolaj eugenolt tartalmaz, amely érzéstelenítő hatással rendelkezik. Az olajjal csak óvatosan szabad bánni, mivel irritációt okozhat. Erre akkor kell különösen odafigyelni, ha a szájüregben vagy a nyelven valamilyen sérülés van. Hogyan használhatod a szegfűszegolajat? Cseppents pár cseppet egy vattapamacsra, majd azt helyezd a fájós fogra. Hagyd hatni 10-15 percig.

A gyömbér és a Cayenne-bors is képes a fájdalom csillapítására. Készíts pasztát vízből, gyömbérporból és Cayenne-borsból. Rakj egy keveset egy vattapamacsra, majd helyezd a fájós fogadra. Ezek a fűszerek fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek. Együtt használva verhetetlennek bizonyulnak.

Ha a fogfájás duzzanattal jár, akkor a sós víz is a segítségedre lehet. Oldj fel egy pohár vízben sót, majd öblögess a sós vízzel. A sós víz tisztítja a fog körüli területet. Naponta akár több alkalommal is megismételheted ezt a házi kezelést.

A borsmenta hűsítő hatással rendelkezik. Készíts egy csésze borsmentateát és kortyolgasd el lassan, ha fogfájással küzdesz. Fekete teát is használhatsz, mivel ez tanninokat tartalmaz, amely szintén fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, ráadásul a duzzanatot is csökkenti. A teafiltert is ráhelyezheted a fogadra. Hatása ily módon is érvényesülni tud.

A jégkocka is csillapítani tudja a fájdalmat. Tegyél egy jégkocát egy tiszta zsebkendőbe, majd helyezd az arcodra, a fogadra. Ez csak egy gyors fájdalomcsillapító megoldás, mivel a hideg jég csak zsibbasztja az adott területet, így nem érezzük a fájdalmat.

A mirhatinktúra nemcsak segít megszüntetni a gyulladást, hanem még a baktériumok elpusztításban is a segítségünkre lehet. Vízben oldva öblögethetünk vele naponta akár több alkalommal is.

1 hozzászólás

  1. Tetszik az oldal mivel hasznos dolgokat talàltam

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*