A kormány magasságát állítja be az edző spinningóra előtt egy fiatal nő biciklijénél.

Előfordul, hogy hetek óta az edzőteremben szenvedünk és mégsem sikerül eredményeket produkálnunk. Ennek bizony nem más az oka, minthogy helytelenül végezzük a gyakorlatokat. A spinning például egyszerűnek tűnik, mégis előfordulhat, hogy még a spinningórákon is hibát hibára halmozol. Most ezekről olvashatsz az alábbiakban.

Spinningre ne válassz túl bő nadrágot, mert erős tekerés közben bárhová beakadhat, ez megzavarhatja az edzésed menetét. A testre feszülő nadrág az izzadás miatt is sokkal jobb választás, mint egy bő lebernyeg.

Spinningedzés közben a felsőtestet is erőteljesen megdolgoztatjuk, amit bizony a női keblek is észrevesznek, így melltartó nélkül soha ne kezdd el az edzéseket. A legjobb választás ilyenkor a sportmelltartó, mert ez nemcsak kényelmes, de a keblek is biztonságban vannak.

Az sem mindegy, hogy milyen cipőt viselsz. Természetesen mindenki sportcipőben fog tekerni, de olyat válassz a spinningedzésekhez, amelynek kemény a talpa. Ha egy puha talpú cipőben tekersz, akkor a lábujjaid folyamatosan lefelé fognak görbülni, ami viszont feszültséget okoz a hát alsó részében.

Ha túl alacsonyra van a kerékpárodon az ülés beállítva, ez is okozhat gondokat. Ha nem a magasságodnak megfelelő a bicikli ülése, akkor nemcsak a térdeid, hanem a csípőd is könnyedén megfájdulhat. Nem is beszélve arról, hogy az alacsony ülés miatt a mozgástartományod is beszűkül, hiszen nem tudod a pedálokat sem megfelelően tekerni, ami csak fölösleges fájdalmat generál. Mi az ideális magasság a spinninges kerékpározó számára? Állj a kerekpár mellé és kezdd el az ülést felfelé mozgatni egészen addig, míg az eléri a csípőcsontodat. Ez lesz ugyanis a megfelelő ülésmagasság számodra.

Sok esetben az ellenállással van a probléma, vagyis sokan azért nem érnek el eredményeket, mert túl kevés ellenállással dolgoznak. Tudnod kell, hogy minél nagyobb ellenállással dolgozol, annál nagyon kihívás elé állítod a testedet és annál eredményesebbek lesznek az edzéseid.

Ha nem tudsz a zene ritmusára mozogni, vagy lelomboz az edzések közben hallgatott zene, ez sem segít, hogy megszabadulj a súlyfeleslegedtől. Ha csoportos spinningedzésre jársz, akkor beszélj az edzővel, hogy az általa választott zene nem inspirál eléggé, így ő biztos, hogy egy sokkal pörgősebb és ütemesebb zenei repertoárt fog összeállítani.

Edzés közben sokan elfelejtenek helyesen lélegezni, pedig ennek nagyon fontos szerepe van az oxigén szállításában és az izmok fejlődésében. Edzés közben is tudatosan figyelj oda a helyes légzésre.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*