Fesztiváli hangulat a mátraszentistváni síparkban.

Ha januárban szeretnél kicsit lazítani és pihenni valahol és még a síelést is szereted, akkor utazz Mátraszentistvánra, ahol nemcsak gyönyörű környezetben töltheted el a szabadságodat, de még kellemes programokban is lehet részed.

A mátraszentistváni sípark a Felső-Mátrában található, Galyatetőtől 6, míg Budapesttől körülbelül 100 kilométerre. A hat sípálya hossza 4000 méter.

Síelés közben csodálatos tájban gyönyörködhetsz, de láthatsz tavat, rönkházat és hidat is. Még hegyi kunyhókat is megcsodálhatsz, amelyek szibériai fenyőkből épültek, de a síelés szerelmeseit teraszos rönkbüfé és hütte, azaz étterem is kiszolgálja. A sípark olyan természeti szépségekkel büszkélkedhet, mint körpanoráma, források vagy vadvirágos kaszálók.

A legjobb, ha az egész család ezt a helyszínt választja kikapcsolódásul, hiszen a sípark legfőképpen a családi síelésre összpontosít, de természetesen baráti társaságokat is várnak nagy-nagy szeretettel.

A telelés alatt nemcsak síelhetsz, de kirándulhatsz is, illetve felfedezheted a környék nevezetességeit is. Ilyen például a Három falu temploma, az Ágasvár, a Csörgő patak szurdokvölgye.

Hol szállhatsz meg, ha ezt a helyszínt választod kikapcsolódásul? Többek között a Hunguest Grandhotel Galyában, a Borostyán Vendégházban, a St. Hubertus Panzióban, a Sástó Hotelban, az Erdőszéli Vendégházban vagy a Fényespuszta pihenőházban és apartmanban.

2018. január huszonötödike és huszonhetedike között családi sínapokat és a hó ünnepét rendezik meg a Mátrában. Az ország legnagyobb havas fesztiválját a mátraszentistváni sípark immáron hetedik alkalommal rendezi meg. De mit is takar az, hogy hófesztivál? Ez nem más, mint a hó és a téli sportok ünnepe. Ezen a fesztiválon színes sportprogramokkal kedveskednek a vendégeknek a szervezők, de lesznek még koncertek is, és a záró show, a Vidróczki Tüze sem maradhat el. Az este hangulatát a pirotechnikai elemek és a látványos tűzijáték is fokozza.

A Hófesztiválra várnak családokat, kicsiket, nagyokat, bulizós fiatalokat és mindenkit, aki szerelmes a télbe, a hóba. A fesztiválos hangulatról a Téli Varázs sétány és rengeteg programhelyszín gondoskodik, amelyek nem csupán a telet, hanem a karácsonyi hangulatot is újra felidézik bárkiben, aki a helyszínre látogat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*