Fiatal lányok sportruhában sétálnak egy emelkedőn felfelé, közben beszélgetnek.

Rajtad áll, milyen sportágat választasz, te tudod, mit szeretsz. Mielőtt döntesz, mérlegelj mindent pro és kontra: mi az, amit utálsz, szükséges-e bérletet váltani vagy felszerelésre pénzt költeni.

Nem lesz benned kitartás, ha nem szereted, amit csinálsz. Inkább előtte gondold végig alaposan! Ha nem szeretsz futni, nem fogsz felkelni reggel hatkor azért, hogy kocogj. A legkevésbé utált sportág szintén jó választás preferált sportág hiányában. A séta a legjobb választás, ha elsőre bizonytalan vagy.

A gyaloglás jól megmozgat, és választhatod, bármilyen kondícióban vagy. Bárki bármikor belevághat, az időtartam és az intenzitás idővel növelhető. Társasági sportnak számít, a sétához nem nehéz társat találni, aki egyben beszélgetőpartner is. Az idő is gyorsabban múlik, ha többen gyalogoltok edzés gyanánt.

Mindegy milyen edzésformát választasz, a kíméletes kezdést néhány hét alatt fokozatos terhelés kövesse. Ez azért is fontos, hogy maradjon benned kitartás. Megsérülhetsz, ha túl keményen vágsz bele, és a gyógyulás idő.

Naponta 10 percet sétálj, ha kimondottan rossz formában vagy, majd kéthetente növeld az időtartamot 5-5 perccel. Válassz pár naponta más útvonalat, hogy érdekesebb legyen a dolog! Szerezz a hét minden napjára más edzőtársat!

Válaszd az edzőtermet, ha nem szeretsz gyalogolni. Számos lehetőséget kínál, és általában edző is van, aki megválaszolja esetleges kérdéseidet. Olyan edzőtermet válassz, ahol hangsúlyt fektetnek a minőségi szolgáltatásra.

Ne feledd, rossz kezdés, még rosszabb folytatás! Győződj meg arról is, hogy a felszerelés jó állapotban van-e. Csak fülelj használat közben, ha nagyon nyikorognak a gépek, valószínűleg nem tartják őket megfelelően karban.

Ha még mindig bizonytalan vagy, jó választás lehet a tenisz vagy a golf. Mindkettő társasági sport, edzés közben új barátokra tehetsz szert. A tenisz nagyon jó karban tart, de kezdő sportolóknak nem való. Válaszd a golfot, ha régóta nem mozogtál aktívan.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*