Szomorkás fiatalaember az edzőteremben.

A rendszeres edzés nem pusztán fizikailag van pozitív hatással ránk, de a lelki egészségünket is védi.

Azonban ha valakit depressziót gyötör, akkor nemcsak testi, hanem mentális tüneteket is tapasztal. A depressziós ember reményvesztett, fáj a lelke, folyton szomorú és emellett olyan tünetek is megjelenhetnek, mint például fejfájás, végtagfájdalom és hasi görcsök.

Mégis mit tegyen az a személy, aki rendszeresen edzi a testét és depressziós lesz? Természetesen a férfiakat is gyötörheti ez a betegség, és még akkor is érezhetnek nem múló szomorúságot, letargiát, ha folyamatosan edzik a testüket. A lelki betegség nem válogat, és ezt még tovább befolyásolhatja az őszi időjárás is, amikor sokat esik az eső, alig látjuk a napot és egyre több időt kell a négy fal között töltenünk a zord időjárás miatt.

Az első és legfontosabb lépés, ha depressziós vagy, hogy ne változtass a napi rutinodon. Ha elhatároztad, hogy aznap márpedig lemégy az edzőterembe, akkor menj és végezz néhány gyakorlatot. Igen, jól hallottad, nem kell mindig a maximumot hozni. A lelkednek már az is jól fog esni, ha tudod, hogy nem amellett döntöttél, hogy otthon maradsz és mély búskomorságba zuhansz, hanem kimozdultál és erőt vettél magadon az edzéshez.

Ha nem jó a kedved, akkor mindenképp függeszd fel a kemény edzést, és próbáld lazábbra venni a figurát. Ha másfél órát szoktál edzeni, akkor ezúttal csak fél órát tölts testedzéssel, aztán ülj be egy teázóba és kortyolgass el egy csésze forró gyógyteát, ami megnyugtatja az idegeket.

Ha szomorkásabb a hangulatod, keresd fel a barátaidat, akik mentális segítséget nyújthatnak a nehezebb időkben. Olyan ember nem létezik, aki mindig jókedvű, és az tény, hogy borongós hangulatban a legjobb ismerős emberek körében eltölteni a szabadidőnket. Még az is lehet, hogy a barátok körében megjön a kedved az edzéshez, vagy mondanak egy-két bátorító szót, ami ismét felpezsdít, és újból lesz kedved a keményebb edzésekhez. Ilyenkor a barátokkal eltöltött közös programok is segíthetnek. Menjetek el közösen úszni, biciklizni vagy csak kirándulni, hogy aztán ismét legyen elegendő erőd és kedved a testépítéshez.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*