Kutyáját sétáltatja pórázon a parkban egy hölgy.

Ha mindig sietsz, és szinte soha nincs időd a testmozgásra, akkor az alábbi kalóriagyilkos ötleteket neked találták ki.

Hogyan tudsz gyorsan és könnyedén megszabadulni akár 100 kalóriától is mindössze néhány perc alatt? Menj mindenhová görkorcsolyával. Mindössze 12 percre van ahhoz szükséged, hogy görkorcsolyázás közben elégess száz kalóriát.

Fuss le egy 400 méteres pályát pár perc alatt. Ezzel lehet, hogy egy kicsit több kalóriát is el tudsz égetni.

Az ugrókötelezésről lehet, hogy a gyerekkorod jut eszedbe, de hidd el, felnőttként is nagyon sokan csinálják. Hogy hány percet kell ahhoz mozogni, hogy elégess száz kalóriát? Legalább 10-11 percet.

Ha otthon vagy és nincs időd kimozdulni, csak kapcsold be a tévét és lépegess egy helyben. Harminc percig kell ahhoz ezt a mozgásformát végezned, hogy megszabadulj 100 kalóriától.

Szeretsz táncolni? És sokat is táncolsz? Jó hír, hogy a tánccal is lehet kalóriát égetni. Válassz egy pörgős latin táncot, ropd 15 percig, és máris megszabadultál száz kalóriától.

Csak annyi időd van, hogy levidd a kutyát a parkba megsétáltatni? Nem gond, maradj vele lent a parkban és sétáljatok legalább egy fél órát ahhoz, hogy ledobj magadról 100 kalóriát.

Itt a jó idő. Ha szeretsz horgászni, menj el nyugodtan a kedvenc horgászhelyedre, mert még ezzel is égethetsz kalóriát. Összesen 30 percet kell ahhoz a parton lenni és a horgot bedobálni a vízbe, hogy megszabadulj 100 kalóriától.

A rendes biciklizés is jó dolog, de ha gyorsan akarsz száz kalóriától megszabadulni, akkor válaszd a hegyi kerékpározást, mert feleannyi idő alatt tudsz 100 kalóriát elégetni. Ehhez egy lightos biciklizésnél 30 perc szükségeltetik, hegyi biciklizéssel mindössze 10-15 percre van ehhez szükséged. Itt ugyanis sokkal keményebben kell „edzeni”, mint egy egyenletes terepen.

Láthatod, hogy nem mindig kell keményen edzeni ahhoz, hogy kalóriát égess, azonban az lenne a legideálisabb, ha a sportot beiktatnád az életedbe, és akkor nem kellene gyors megoldásokhoz folyamodnod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*