Zöld színű tápláló turmix üvegpoharakba töltve, a kép hátterében cikkekre vágott zöldalmák.

Fogyni szeretnél? Amennyiben igen, akkor valószínűleg már böngészted a fogyókúrás termékeket a világhálón. Legtöbb embernek elsőként a fogyókúrás tabletták jutnak eszébe, ha fogyókúrás termékekről van szó. Általában hatékonyak és lehet fogyni segítségükkel, de számos más lehetőség is van, amellyel érdemes megismerkedni. Sokan alkalmazták már sikeresen a különböző béltisztító kúrákat, vagy elterjedtebb nevükön a fogyasztó tisztítókúrákat.  Ha fogyni szeretnél, vedd fontolóra te is ezt a lehetőséget!

Nem mindenki tudja azonban, hogyan működik a béltisztító kúra. Mielőtt megismerkedünk a működésükkel, fontos tudnunk azt is, hogy az egyes tisztítókúrák eltérhetnek egymástól. Egy részüket úgy hirdetik, hogy elvégzésük testsúlycsökkenéssel jár, általában ezeket hívják fogyasztó tisztítókúrának. Másik részüket tekintve nem garantált a testsúlycsökkenés, de jó eséllyel fogyhatsz, ha elvégzed őket.

Bármelyiket választod, fontos az utasítások betartása. Előfordulhat, hogy 1-2 napig nem ehetsz semmit, ez általában a léböjtkúrákra jellemző. A tablettás tisztítókúrákat általában bizonyos ételek, például zöldség és gyümölcs fogyasztása mellett szokták végezni. Ha valamilyen ételkorlátozást kíván a tisztítókúra, azt érdemes betartani, mert azzal együtt lehetséges a fogyás, és így hatékony maga a kúra.

A béltisztító kúrák méregtelenítik a szervezetet. A kúra lényege, hogy kimossa a belekből a méreganyagokat, ami egyrészt egészséges, másrészt testsúlycsökkenéshez vezet. Az emberi szervezet átlagosan 2-4 kg salakanyagot tárol, amely a tisztítókúra során távozik belőle. Ennek köszönhető, hogy olyan sok ember testsúlya csökken a kúra elvégzésével.

Amennyiben elvégzel egy gyors, 3-7 napos tisztítókúrát, gyorsan megszabadulhatsz néhány kilótól. Sokan különleges alkalmak, esküvő vagy utazás előtt választják a fogyókúrának ezt a formáját. Ugyan rövid idő alatt látványos eredmény érhető el vele, azért nem árt körültekintőnek lenni. Pár napon vagy héten belül visszaszedheted a leadott kilókat, ha nem változtatsz étkezési szokásaidon és nem mozogsz rendszeresen. Ez különösen gyakran fordul elő, ha a kúra során bizonyos ételek fogyasztásától el kell tekinteni. Nem feltétlenül kell azonban folytatni a kúra során előírt étrendet, legtöbb esetben elegendő, ha a gyorséttermi ételeket tiltólistára teszed és napi, de legalább heti egy testedzést beiktatsz a programodba.

Mivel a tisztítókúra nagy eséllyel testsúlycsökkenéshez vezet, érdemes kipróbálni. Számos helyen megvásárolhatók a termékek, hagyományos áruházakban, fitneszüzletekben, bioboltokban, on- és offline. Vásárlás előtt tájékozódj, nézd meg a fogyasztói visszajelzéseket az interneten, vagy kérd egészségügyi szakember tanácsát annak érdekében, hogy megfelelő termékre költsd a pénzed.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*