Légkondicionáló a nyári napsütésben.

A verejtékezés nagyon hasznos nyáron, hiszen a nagy melegben lehűti a testet. Ilyenkor próbálunk olyan ételeket és italokat magunkhoz venni, amelyek nem terhelik meg a szervezetünket, illetve aki csak teheti, vízpartra menekül, hogy minél jobban és minél hamarabb lehűtse a testét.

Nos lehet, hogy nem tudtad, de valóban vannak olyan ételek és italok is, amelyek rendkívül jól képesek lehűteni az emberi szervezetet. A hideg víz az egyik legjobb testhűtő ital. Persze nem a jéghidegre gondolok, hiszen az akár még torokgyulladást is okozhat. Akkor is csökkentheted szervezeted hőjét, ha kisebb és lightosabb adagokat eszel és nem a zsíros, sós, cukros ételeket részesíted előnyben.

A forró napokon a legjobb, ha elkerülöd az alkoholos italokat, hiszen köztudott, hogy az alkohol vizet von el a szervezetből és így még ki is száradhatsz.

A test hőmérsékletét a koffein is megnöveli, így ha a célod a tested lehűtése, akkor mindenképpen kerüld el a kávét, a teát, a csokoládét és a koffeines ételeket, italokat.

Nyáron, a nagy melegben a fűszeres ételek fogyasztását is jobb elkerülni. Különösen azért, mivel ezek is elősegítik az izzadást, főleg az arcon és nyaki részen.

Testedet úgy is könnyedén le tudod hűteni, ha nincs otthon légkondicionáló. Reggel nyolc óra után egészen estig ne nyiss ablakot és húzd be a sötétítő függönyöket. Éjszaka nyiss csak ablakot, ilyenkor csinálj a lakásban kereszthuzatot, reggelre kellemes hűvös lesz a lakás, de ehhez az kell, hogy mindennap betartsd a szabályokat.

A ruházat is nagyon lényeges a nagy melegben. Viselj mindig világos, bő ruházatot a nagy forróságban.

Ha otthon vagy, tegyél egy nedves törülközőt a nyakadra vagy a hátadra. Alternatív megoldás, ha bevizezed a pólódat és azt viseled a nagy melegben.

Ha kimégy a szabadba, viselj széles karimájú kalapot és napszemüveget. A napozást hanyagold, ha mégis napozni szeretnél vagy a napon tartózkodsz, akkor mindig használj naptejet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*