Tulipánmező mellett régi bicklivel, melynek kosara tulipánokkal van teli.

Ha valakinek gyenge a vérkeringése, ez lassítja vagy blokkolja a véráramlást. Ez azt jelenti, hogy a sejtek és a szervek nem jutnak elegendő oxigénhez és tápanyaghoz.

Amennyiben valakinek nem megfelelő a keringése, úgy zsibbadást érezhet a kezeiben és a lábaiban. A láb el is színeződhet, lehet kék színű, de teljesen fehérré is válhat. Ha nem megfelelő a véráramlás, akkor kiszáradhat a bőr, hullhat a haj, és a körmök is törékenyebbé válhatnak. A férfiaknál merevedési problémák adódhatnak. Ha emellé még cukorbetegség is társul, akkor a sebek sokkal lassabban gyógyulnak, mint általában.

A cigarettában lévő nikotin károsítja az artériák falát, illetve szűkíti az ereket. Ahhoz, hogy javítsd a keringésedet, mindenképpen abba kell hagynod ezt a káros szenvedélyt!

A túl magas vérnyomás ateroszklerózist okozhat, ami megkeményíti az artériákat és ez szintén gátolja a megfelelő véráramlást. Vásárolj vérnyomásmérőt, hogy hetente egyszer ellenőrizni tudd a vérnyomásodat. Ha sokszor és tartósan magas, mindenképpen konzultáj kezelőorvosoddal.

A vér megfelelő áramlásához elegendő vízfogyasztásra van szükség. Naponta legalább 2-2,5 litert kellene egy egészséges felnőttnek fogyasztani. Ha edzel, ennél több folyadékra van szükséged.

Ha ülő munkát végzel, fél óránként, óránként állj fel és mozgasd meg a végtagjaidat. A sok ülés gyengíti a lábizmokat, lassítja a véráramlást és ez vérrögképződést is okozhat.

A jóga rendkívül jó hatással van a vér áramlására és oxigénnel tölti fel a test minden egyes sejtjét. A vérkeringést serkenti például az is, ha naponta legalább 5-10 percig megemeled a két lábad és a falnak támasztod azokat.

Egyes sportok szintén oxigénnel látják el a szervezetet, vagyis jóval több oxigén juthat el a sejtekhez például a biciklizéssel, az úszással, a futással vagy a sétával. Ezek a sportok erősítik a szívet és csökkentik a vérnyomást.

Az étrended legyen kiegyensúlyozott. Egyél sok friss zöldséget és gyümölcsöt. Mértékkel fogyassz telített zsírt. Tartsd kordában a testsúlyodat. Figyelj oda a vérnyomásodra és a koleszterinszintedre.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*