Túlsúlyos üzletember a hasát fogja.

Az anyagcsere-szindróma nagyon veszélyes, hiszen emiatt lehetünk cukorbetegek vagy szenvedhetünk valamilyen szívbetegségben. Az anyagcsere-szindróma azt jelenti, hogy túl magas a vérnyomásunk, a koleszterinszintünk és a vércukorszintünk, de ha ez nem lenne elég, akkor még a hasi zsírpárnákkal is meg kell küzdenünk. Szerencsére léteznek olyan természetes módszerek, amelyek jelentősen segíthetnek abban, hogy kivédjük ezeket a magas értékeket. Most azt tudhatod meg, hogy milyen okai lehetnek az anyagcsere-szindróma kialakulásának.

Az anyagcsere-betegségek és a magas kortizolszint

A kortizol – vagy más néven stresszhormon – nyilvánvalóan stressz hatására emelkedik meg a szervezetben. A kortizol normális szintje a vérben még elő is segítheti a zsírégetést, viszont ha a stresszhormon szintje jelentősen megemelkedik, akkor túl sok kalóriát fogsz magadhoz venni, ami azt eredményezi, hogy megnövekszik a hasi zsír, nem beszélve a többi érték emelkedéséről. Ha egészségtelenül táplálkozol, azzal nemcsak a vércukorszinted fog egészségtelenül ingadozni, hanem ez megemeli a vérnyomást és még a koleszterinszint emelkedésétől is tartanod kell majd.

A túlsúly hátulütői

A túlsúly gyakran azoknál a személyeknél jelentkezik, akik már 2-es típusú cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvednek. Az inzulin segítséget nyújt abban, hogy a glükóz energiává alakuljon. A cukorbetegségben vagy az inzulinrezisztenciában szenvedő személyeknek a sejtjei nem reagálnak megfelelően az inzulinra.

A női hormonok

A női nemi hormonok közé tartozik a progeszteron és az ösztrogén. Amennyiben az ösztrogén hormon szintje túl alacsony, akkor lelassul az anyagcsere, és ez felhalmozódott zsírtömeget eredményez, elsősorban a hason. Az alacsony ösztrogénszint leginkább a menopauzába lépő nőket érinti, de egyes betegségek miatt is csökkenhet ennek a hormonnak az értéke.

Izom és zsír

Azok, akik nem mozognak vagy csak kevés időt töltenek testedzéssel, azt tapasztalhatják, hogy több a zsírtömeg rajtuk, mint az izomtömeg. Logikus, hogy ahhoz, hogy minél kevesebb legyen rajtunk a zsírtömeg, izmot kell építenünk. Az izomépítés viszont csak akkor sikerülhet, ha rendszeresen mozgunk, sportolunk. A testmozgás egyébként is nagyon hasznos, hiszen nemcsak az elhízástól, hanem sok-sok betegségtől óvhat meg bennünket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*