Izmos lány hasizmot nyújt.

Az inaktív életmód krónikus betegségek kialakulásához vezethet, melyeknek majdnem 50 százaléka azonban megelőzhető egészséges életmóddal, ebbe beletartozik az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás is.

Az emberek nagy része manapság elhízott. Ők nem igazán tudnak vagy akarnak lefogyni, pedig számos kutatás igazolja, hogy az ideális testsúly elérése az egészség egyik kulcsa. Ezt azonban csak úgy tudjuk elérni, ha rendszeresen mozgunk és odafigyelünk arra, hogy milyen táplálékokat veszünk magunkhoz. Ha valaki egész életében odafigyel az egészségére, idősebb korában is fitt maradhat, és nem kell számolnia azokkal a krónikus betegségekkel, amelyek a meglett korú embereket veszélyeztetik. Természetesen bármely életkorban el lehet kezdeni az egészséges életet, nagyon dicséretes, ha valaki próbál lépéseket tenni az egészségéért.

Hogyan legyél, hogyan maradhatsz fitt? Nagyon fontos, hogy határozott céljaid legyenek. Tűzz ki magad elé reális célokat. Ha 10 kiló súlyfelesleg van rajtad, ne két hét alatt akarj megszabadulni tőle, hanem adj magadnak egy évet rá. A gyors fogyás egyébként sem egészséges, hiszen nagyon megterheli a szervezetet a gyors súlyvesztés. Éppen ezért a terveidben a realitás is szerepeljen. Ne akarj olyan testalkatot, amilyen te nem lehetsz. Mindig önmagadhoz mérve eszközölj változtatásokat, és ne azért, mert olyan akarsz lenni, akár egy modell. Légy büszke arra, aki vagy, és meglátod, így a terveidet is könnyebben meg tudod majd valósítani.

Készíts egy leírást a terveidről, amelyet ragassz ki egy jól látható helyre. Ha tudod, hogy milyen terveid vannak és nap mint nap látod is azokat, akkor könnyebben mondasz le például a nassolásról, mert tudod, hogy egyrészt nagyon sokat dolgoztál már a céljaid elérése érdekében, másrészt pedig nem szeretnél csak azért egyszer bűnözni, hogy aztán meg lelkiismeret-furdalásod legyen.

Készíts magadnak menetrendet az edzéshez. Ha dolgozol és mindennap sok dolgod van, akkor bizonyos alaposan meg kell szervezned a napjaidat, de ne csüggedj el, az edzésterv segítségével nagyszerűen be tudod majd osztani azt a kevéske idődet, ami a testedzésre maradt.

Ha egyedül nem boldogulsz, akkor beszélj egy személyi edzővel, hogy milyen lehetőségek vannak a számodra, és mindent egybevetve ő milyen mozgásformákat ajánl annak érdekében, hogy elindulj az úton, ami meghozza a változást az életedbe.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*