Hosszú, melírozott hajú lány télen kalapban, vékony kabátban.

Télen a hajunk nagyon is ki van téve az időjárás viszontagságainak. Ha nem tartunk be néhány alapvető szabályt, akkor hajunk állapotán tovább ronthatunk. Fitneszguru most néhány tanáccsal szeretne ellátni, hogy télen is puha és fényes hajkoronád legyen.

Felejtsd el a forró zuhanyt. Ez alaposan kiszárítja a bőrödet, de a fejbőrt is károsítja és a hajat is roncsolja. Próbálj mindig langyos vízzel zuhanyozni.

Bőrünk hidratálását fontosnak tartjuk, de azt csak kevesen tudják, hogy a hajunknak is hidratációra van szüksége, hogy sokáig egészséges maradjon. Ha különféle olajokkal pakolást készítesz a hajadra és ezt hetente legalább egy alkalommal megismétled, a hajad hamarosan olyan puha lesz, mint egy kisbabának.

Felejtsd el a szintetikus hajfestékeket. A legtöbb hajfesték PPD-t tartalmaz, azaz parafenilén-dianént, amely nem más, mint egy erős vegyület. Minél sötétebb hajfestéket veszel le az üzlet polcáról, annál több ilyen vegyületet találsz benne. Kutatások igazolják, hogy a PPD károsan hat az egészségre, és felelőssé tehető az erőteljes hajhullásért. Van, aki évekig festi ilyen anyagot tartalmazó festékkel a haját és semmi sem történik, majd a szervezete telítődik és allergiás reakciók lépnek fel, ami nagyon veszélyessé is válhat. Ha hajat szeretnél festeni, válaszd a hennát, amely egy természetes növényi hajfesték, és semmiféle káros anyagot nem tartalmaz. Nemcsak csodálatos lesz tőle a hajad színe, de garantáltan egészséges is, hiszen a henna táplálja a hajat, anélkül, hogy megváltoztatná a haj szerkezetét.

Télen felejtsd el a hajzselét. Ha télen bevizezed és aztán bezselézed a hajad, és sapka nélkül mégy ki a hideg levegőre, akkor már nem sokáig kell korán kelned reggelente, hogy beállítsd a hajad, mert nem lesz mit a megfelelő helyre igazítani. Hiszen a hajhagymáid nem biztos, hogy olyan starapabírók, hogy ezt a kínzást túlélik.

A hajnak is szüksége van tápanyagokra. Ha elegendő zöldséget és gyümölcsöt eszel, akkor nem kell táplálékkiegészítőket szedned, de az E-vitamin-olaj mint hajpakolás csodákat képes művelni a száraz és fénytelen hajjal.

Ha teheted, járj rendszeresen fodrászhoz, aki egy kis vágással könnyedén felfrissítheti a hajvégeket.

Ne vidd túlzásba a hajmosást. Hetente elegendő egyszer vagy kétszer hajat mosni. Ha két hajmosás között mégis szükséged lenne hajmosásra, akkor használd ilyenkor a szárazsampont.

Amikor megmostad a hajad, ne kínozd a hajad fésűvel, ugyanis ez elősegíti a hajszálak töredezését. Próbáld minél kevesebbet szárítani a hajad, mert a forró levegő is árthat neki. A hajvasalót is felejtsd el, ha szép hajkoronáról álmodozol. A hajvasalás csak egy-egy alkalom miatt legyen terítéken. Havonta egy alkalommal megengedett, de ha ennél többször vasalod a hajad, akkor ez már károsíthatja is a hajszálaidat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*