Őszi avarban egy frissen lehulló sárga színű falevél.

Eljöttek a hideg őszi napok, amikor úgy igazán nincs kedvünk semmihez. Legszívesebben egész nap csak összegömbölyödve feküdnénk a kanapén, de ezt természetesen nem tehetjük meg, már csak azért sem, mert ezzel nem tennénk jót az egészségünknek. De milyen praktikákkal, módszerekkel veheted rá magad, hogy este ne úgy kelljen nyugovóra térned, hogy aznap semmi érdemlegeset nem csináltál?

Mindennap legyen egy rövid listád, amelyet mindképpen szeretnél elvégezni. Csak három dolgot írj le, amit aztán meg is fogsz tudni csinálni. Amikor felkelsz, zuhanyozz le, reggelizz meg és adj magadnak fél órát, hogy kicsit felvedd az aznap ritmusát. Majd tekintsd meg, hogy aznapra milyen feladatokat tűztél ki magadnak célul. Először ezekkel kezd a napodat. Ha valamivel elkészültél, tegyél egy pipa jelet mellé. Ha aznap nagyon elemedben vagy, akkor átvállalhatsz a következő napról is feladatokat. Ki tudja, lehet, hogy a másnapi esős idő miatt egyetlenegy pipa jel sem lesz a lapon?

A célok meghatározásakor próbálj specifikusabbá válni és a nagyobb célokat részegységekre bontani. Így egyszerre csak kevés feladatra kell csak koncentrálnod, és nem leszel ideges, hogy mennyi munka van még előtted.

Étkezz normálisan! Soha ne hagyd ki a reggelit vagy az ebédet, mert akkor nem várhatsz energiát sehonnan. A reggeli étkezés olyan energiabomba lehet, amelynek délig elegendőnek kell lennie, hogy elvégezd a feladataidat.

Ha egész nap csak az íróasztalnál ülsz, az megsemmisíti a maradék energiádat is. Néha állj fel, járkálj, lépcsőzz, sétálj egyet a közeli parkban. Így minden esélyed megvan arra, hogy a munkád dinamikusabb legyen.

Néha beszélgess a barátaiddal a munkádról. Sokszor elakadunk a feladatainkkal, ilyenkor sokan csak magukba roskadnak, és nem tudják, hogyan tovább. Viszont az új ötletek mindig jól jöhetnek, ezért fontos, hogy ne zárd magadba a problémáidat, hanem oszd meg azokat a barátaiddal, a családtagjaiddal.

Akkor leszel termelékenyebb, ha van egy rendszer az életedben. Kelj mindig ugyanabban az időben, étkezz mindennap ugyanakkor és határozd meg, hogy aznap mennyi munka fér bele a napirendedbe. Ha mindig mindent csak tologatsz magad előtt, úgy ne nagyon várj eredményeket.

Minden nap jutalmazd meg magad valamivel, ha úgy érzed, hogy aznap produktív voltál és sikerült minden kitűzött célodat megvalósítani. A jutalmazás motiválni fog téged még ezeken a hűvös, szeles, esős napokon is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*