Piros almák vízcsöppekkel, az egyik szárán levél is van.

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcsünk, hiszen alacsony kalóriatartalmú és tele van rostokkal, illetve tápanyagokkal. Ha eddig nem szerepelt az étrendedben, ideje, hogy kicsit változtass rajta és naponta legalább egy almát elfogyassz.

Kutatások igazolják, hogy már napi egyetlen alma is csökkenti az olyan betegségek kialakulásának a kockázatát, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór. Az alma fitonutrienseket – többek között kvercetint – tartalmaz, amelyről úgy találták, hogy védik a neuronokat és csökkentik a gyulladás és az oxidatív stressz okozta sejthalált. A kvercetin leginkább az alma héjában koncentrálódik nagyobb mennyiségben.

Az alma nagyon sok rostot tartalmaz, például pektint, amely csökkenti a koszorúér-betegség kialakulásának kockázatát. Az almában lévő polifenolok a szív- és érrendszer számára biztosítanak védelmet. Ha naponta csak egyetlen almát eszel, már ezzel is véded az egészséged, hiszen így csökkenhet az LDL-koleszterined szintje.

Az alma szabályozza a vércukorszintet, így csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Egy tanulmány azt mutatta ki, hogy azoknál a személyeknél, akik mindennap legalább egy almát megettek, 7 százalékkal csökkent esetükben a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélye.

Stroke betegségben szinte percenként meghal egy ember. Ez az egyik vezető halálok szerte a világon. Viszont az alma ennek a betegségnek a kockázatát is jelentősen lecsökkenti.

Az almáról azt is bebizonyították, hogy védelmet jelenthet az asztma ellen. Ezt a benne lévő antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeknek köszönheti.

A fogyókúrádba is mindenképpen be kell venned ezt a gyümölcsöt, hiszen a segítségével eredményes fogyásra számíthatsz. Ez azért van, mert az alma tele van rostokkal és alacsony a kalóriatartalma, ráadásul olyannyira eltelít a rostoknak köszönhetően, hogy csökkenteni tudja az éhségérzetet is.

Az alma olyan enzimeket is tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak az emberi szervezetnek abban, hogy az elfogyasztott ételeket hatékonyabban megemésszék.

Az almát mindig frissen fogyaszd és mindig alaposan mosd meg. Minden étkezés előtt egyél meg egy almát, így sokkal kevesebb kalóriát veszel majd magadhoz. Ha valamilyen nassolnivalóra vágysz, akkor semmiképpen se édességeket egyél. Helyette válaszd az almát, amely mellé néhanapján egy kevés diót is elropogtathatsz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*