Fehér tea csészében, fölötte egy virágzó gally.

A tanulmányok azt mutatják, ha valaki napi szinten fogyaszt teát, akkor a fehér tea a legjobb választás. Mivel csak kevés feldolgozási fázison megy keresztül, ezért egy nagyon egészséges teáról van szó.

A fehér teát ugyanarról a növényről takarítják be, mint a zöld teát. De a fehér teát a növekedésnek egy korai fázisában szüretelik, aztán gyorsan szárítják is, így a lehető legtöbb tápanyag marad meg benne. Ezt a teát elsősorban Ázsiában termesztik és takarítják be.

A fehér tea olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek fokozzák az anyagcserét és segítenek a testsúlycsökkentésben. A táplálkozási szakemberek egyetértenek abban, hogy a fehér tea egy nagyszerű fogyókúrás kiegészítő lehet bárki számára.

A fehér tea levelei nagy mennyiségben tartalmaznak katekint, egy olyan flavonoidot, amelyről úgy gondolják, hogy javítani képes a memóriafunkciót, illetve a szívbetegségek megelőzésében is kiemelkedő szerepet játszhat.

A katekin megtámogatja az anyagcserét és antidepresszív tulajdonsággal is rendelkezik. Ha rendszeresen fogyasztjuk, segíthet megelőzni a kognitív diszfunkciót, ezen kívül energiát is biztosít a test számára. Vagyis a fogyasztásával egész nap aktívnak érezhetjük magunkat.

A fehér tea előnyeihez tartozik az L-theanine aminosav jelenléte, amely minimális mennyiségű koffeinnel párosítva segít csökkenteni a mentális fáradtságot és növeli az általános éberséget és figyelmet.

A fehér tea antioxidánsokkal van töltve. Az antioxidánsok fokozzák az immunrendszert, illetve segítenek lelassítani az öregedési folyamatokat is. A fehér teában lévő tápanyagoknak a megfelelő egyensúlya elősegíti a szív- és érrendszeri egészséget és segít növelni az energiaszintet.

A tea antioxidánsai segítenek a rossz koleszterinszint csökkentésében és eredményesen küzdenek a szájban lévő káros baktériumokkal szemben, csökkentve a fogszuvasodást, ami befolyásolja az általános egészségi állapotot.

Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás elengedhetetlen a sikeres fogyáshoz. Ezt kiegészíthetjük rendszeresen fehér tea fogyasztásával, hiszen ez a tea segít a zsírképződés és a felszívódás korlátozásában. A tea serkenti az anyagcserét és csillapítja az éhséget is, ami nagyon hasznos lehet, ha szeretsz nassolni és többet enni, mint amennyire a szervezetednek szüksége van.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*