Energiavámpír szellemes ábrázolása.

Az energiavámpír a legkülönösebb és egyben a legidegesítőbb emberfajta, aki nem vérrel, hanem a te energiádból táplálkozik. Teszi ezt szándékosan vagy teljesen akaratlanul. Az ilyen embernek szüksége van az energiaforrásokra, hogy saját magát megtámogassa és az elveszett erejét visszaszerezze.

Az energiavámpírnak nincsenek hosszú, tűhegyes fogai és bokáig érő fekete köpenyt sem visel. Teljesen normális emberek is lehetnek energiavámpírok, akikről nem tudod első látásra megmondani, hogy azok. Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy mások energiáival táplálkoznak, mindenképpen szükséges őket egy kicsit jobban megismerni közelebbről is. Ezek az emberek többnyire nagyon negatívak, márpedig ilyen emberből sok lehet a környezetedben.

Az ilyen embereknek mondhatsz bármit, mindenből képesek a legrosszabbat kihozni és minden csodás, pozitív történetedhez negatív, szomorú és drámai megjegyzést fűzni. Ha velük történik valami rossz, soha nem a megoldáson gondolkodnak, hanem csak vég nélkül panaszkodnak.

Sokan összekeverik a kritikus embert és az energiavámpírt, pedig a kettő nem egy és ugyanaz. A kritikus ember gyakran sért meg másokat, gyakran tapintatlanok és szarkasztikusak, viszont az energiavámpírok nem kritizálnak másokat, szimplán csak pesszimisták és mindig borúlátóan állnak hozzá az élethez.

Az energiavámpírokban egy cseppnyi pozitív energia sincs, így kénytelenek azt más emberektől beszerezni, hogy életben maradhassanak és gonosz játékaikat tovább űzhessék. Mivel ezek az emberek nagyon magányosak, ezért szükségük lenne a társaságra, éppen ezért próbálják a körülöttük élőket a saját képmásukra újrateremteni, hogy aztán együtt vámpírkodhassanak.

Hogyan tudod kizárni az életedből az energiavámpírokat? Először is készíts egy listát a környezetedben élőkről. Készíts két oszlopot. Az egyikbe azoknak a neve kerüljön, akikkel jól érzed magad és a velük való beszélgetés után szinte szárnyalsz. A másik oszlopba azoknak a nevét írd, akiktől megfájdul a fejed, és nemhogy nem segítenek megoldani a problémáidat, de úgy érzed, mintha a vállaidra mázsás súly nehezedne. Akik ezt a hatást váltják ki belőled, ők lesznek az energiavámpírok. Dönteni neked kell, hogy továbbra is megtartod őket vagy útilaput kötsz a talpukra.

Ha mégsem törlöd az energiavámpírt a barátaid listájáról, akkor törekedj arra, hogy soha ne maradj vele kettesben. Mindig több ember vegyen körül, amikor az energiarabló is felbukkan. Mivel szeret egyetlen emberre összpontosítani, így a csoport teljesen zavarba fogja hozni és álnok munkáját sem tudja majd bevégezni.

Ha te egy nagyon empatikus ember vagy, akkor nyújts segítő kezet a vámpírodnak. Lehet, hogy tényleg csak arra van szüksége, hogy valaki szeresse és meghallgassa. Azonban ha neked nem tud segíteni, akkor ne várd el tőle, hogy átérezze a gondjaidat és még tanácsot is adjon.

Ha ő kezd el negatív dolgokról beszélni, te csak azért is tereld el a témát és ne engedd, hogy kibontakozzon, hiszen annyira belemerül az önsajnálatba, hogy nem fogja hagyni, hogy jó tanácsokat osztogass neki. Beszélj semleges dolgokról, könyvekről, filmekről vagy olyan dologról, amibe nem tud belekötni és nem tud róla negatívan nyilatkozni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*