Mikulás a futógépen, mellette fiatal lányok a konditeremben.

Karácsonykor sem szabad a céljaidról lemondani és az edzéseidet felfüggeszteni. Egy gyors edzésre még akkor is szakítanod kell időt, ha éppen szünidő vagy valamilyen ünnep van. Lehet, hogy kísértést érzel a testgyakorlás elmulasztására, de sokkal jobban jársz, ha karácsonykor sem eszed magad degeszre és vigyázol az alakodra. Gondolj mindig arra, hogy milyen nehéz volt ennyi eredményt is felmutatni, pár napos ünnep nem nullázhatja le az egész eddigi sikereidet.

A karácsonyi szünidőben sok olyan fitneszterem nyitva van, ahol csoportos órákat tartanak. Éppen az olyan megszállottaknak, mint amilyen te is vagy. Csatlakozz egy ilyen csoporthoz, így olyan emberekkel leszel körülvéve, akiknek még ünnepek alatt is fontos az egészséges életmód, és így a lelkiismeretedet is megnyugtatod, hogy nem bliccelted el az edzéseket csak azért, mert éppen karácsony van.

Végezz ezekben a napokban kardiomozgást. Hogy miért? A kardioedzés növeli az antioxidáns-termelést, jó hatással van az anyagcserére és a zsírégetésre, formálja és építi az izomzatot. Ha ciklikusan változó mozgást végzel, akkor ez felkészíti a szívedet a változó hatások hatékony kezelésére, és annak ellenére, hogy kevesebb időt fordítasz rá, mint más edzésre, még a fogyásod is megtámogatja.

Sok embert szeretnél karácsonykor felkeresni? Felejtsd el az autódat vagy a tömegközlekedési eszközöket. Ha a barátaid vagy az ismerőseid ugyanabban a városban élnek, mint te, akkor pattanj bringára és kerekezz el hozzájuk, de akár még gyalogszerrel is útnak indulhatsz. Ezzel a módszerrel nemcsak a fogyásodat segíted, de még az emésztésednek is jót teszel, és a közérzeted is sokkal jobb lesz.

Vagy nincs kedved kimozdulni ezeken a napokon? Akkor a reggeli zuhany előtt csinálj meg néhány fitneszgyakorlatot, hogy a napod is energikus, illetve aktív legyen, és újév első napjaiban ne az úszógumik miatt kelljen aggodalmaskodnod.

A karácsonyi időszakban végezhetsz úgynevezett tizenkét perces gyakorlatokat, ami – ha jól utána számolsz – sokkal több perc lesz ennél. Egy percig végezz plank gyakorlatokat, két percen keresztül felüléseket, majd három percig guggolásokat. Négy percig megállás nélkül tricepsz gyakorlatokat, öt percen keresztül négyütemű fekvőtámaszt, majd jöhet a hatperces ugrókötelezés. Ezt kövesse hét percen át a helyben futás, majd nyolc percen keresztül tekerj a szobakerékpáron, kilenc percig pedig valamilyen egyszerű kézi súlyzós gyakorlatot végezz. Ezután tíz percig csinálj olyan gyakorlatokat, amelyek az egész testedet megmozgatják, aztán tizenegy percig ismét szobabiciklizz, végezetül tizenkét percben történjen meg a levezetés.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*