Súlyt emel egy kidolgozott testű, csinos testépítő nő.

Az izomcsoportok edzése nem játék. Az sem jó, ha csak lazára veszed a figurát és éppen azokat az izomcsoportjaidat edzed, amilyen gépekhez hozzá tudsz férni az edzőteremben. Hiszen képzeld el, hogy mindennap munka után esel be a terembe, hogy kondizz egy kicsit, és mindig pont azok a gépek szabadok, amelyek tegnap és azelőtt és azelőtt voltak. Akkor mindig csak egyetlen izomcsoportot fogsz megdolgoztatni, a többit pedig pihenteted? Ez biztos, hogy nem jó megoldás, hiszen azoknak az izomrostoknak, amelyeket alaposan megdolgoztattál, regenerálódásra van szükségük. Ha sürgeted az izmosodást, a szervezeted előbb-utóbb ezt megelégeli, és különféle sérülésekkel reagál majd. Az sem jó praktika, ha minden egyes alkalommal minden egyes izmodat átmozgatod, mert ez egyrészt nagyon unalmas, másrészt biztos lehetsz benne, hogy az izomláz sem fog elkerülni.

Rosszul döntesz, ha egy-egy edzés során különböző izomcsoportokra edzel. Például ha egyik nap különféle hasizomgyakorlatokat végzel, akkor aznap tilos a lábra is edzeni. De mégis, akkor hogyan kombináld egyes testrészeid fejlesztését? Amikor a hasadat edzed, akkor gyúrhatsz hátra és a bicepszre. A lábad, a feneked és a vádlid izmosítása egy másik nap történjen meg. Illetve aznap, amikor a mellizmaidat és a válladat erősíted, akkor a tricepszre is rágyúrhatsz. Ha ezt betartod, akkor biztos, hogy nem terheled meg feleslegesen a szervezeted az össze-vissza edzésekkel.

Izomcsoportjaidat egy héten lehetőleg egyszer terheld csak meg, hiszen izmaidnak nem csupán dolgozni, hanem regenerálódni is szükséges. Viszont ekkor sem kell órákon keresztül a konditeremben izzadni. A legjobb, ha kérsz egy személyre szabott edzéstervet, amelyben az alkatodnak és a céljaidnak megfelelően egy olyan programot kapsz a kezedbe, amellyel látványos eredményeket fogsz elérni. Hetente két alkalommal is megmozgathatod ugyanazt az izomcsoportodat, de csak abban az esetben, ha szervezeted kellőképpen megtámogatod proteinnel, glutaminnal és aminosavval. Az is jó megoldás, ha két nap edzel, a harmadik nap pedig pihenőnapot iktatsz be, hogy aztán újult erővel tudd magad belevetni ismét az edzésbe. Hidd el, sokkal jobb eredményeket fogsz elérni, ha nem sietteted izmaid növekedését. A türelmetlenséggel csak azt éred el, hogy semmilyen változást nem hoz az edzőteremben eltöltött rengeteg idő, te pedig szép lassan a maradék kedvedet és motivációdat is elveszíted.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*