Macaronnal, gyümölccsel teli tálból csipeget kávézás közben ágyából egy fiatal pár.

Sok kapcsolatban elkényelmesednek a párok, és bizony az évek során jó pár kilót szednek magukra. A látvány önmagáért beszél, de miből, milyen jelekből lehet azt tudni, hogy rohamosan hízol és nemcsak te, hanem a párod is?

Az egyik legszembetűnőbb jel, ha egyre többet esztek. Régen lehet, hogy elegendő volt egy-egy étkezésnél negyven dkg csirkemell is kettőtöknek, de lehet, hogy mostanában lassan már egy kiló húst kell ahhoz elkészítened, hogy jóllakjatok. Próbáljatok kicsit visszább venni a mennyiségből és törekedjetek arra, hogy minél egészségesebb ételek kerüljenek az asztalra és ne ipari mennyiségben. Egyetek lassan, próbáljátok kiélvezni az ízeket, hiszen tudnod kell, hogy ha egy-egy falatot többször is megrágsz, sokkal kevesebbet fogsz enni.

Az alkoholos italok – például a bor – és az üdítők is hizlalnak. Ha azt vetted észre, hogy ezekből is több fogy az utóbbi időben, akkor biztos lehetsz benne, hogy több kalóriát visztek be a szervezetetekbe, mint amennyit elégettek. Próbáljatok csak heti egy alkalommal kinyitni egy üveg bort, üdítő helyett pedig igyatok vizet, hiszen az a legegészségesebb folyadék a test számára.

Az is egy intő jel lehet, ha mindig van valamilyen étel, desszert, édesség a pulton, és az rendszeresen és gyorsan el is fogy. Az emberi természet olyan, ha látja az ételt és nem is éhes, akkor is megszik egy-egy falatot, főleg ha az étel vagy édesség látványra is ínycsiklandó. Soha ne hagyjatok a konyhaszekrényben, a nappaliban semmilyen ételt, mert óhatatlanul úgyis megesztek belőle egy-egy falatot. Mindig csak akkor egyetek, amikor valóban éhesek vagytok. Ha két étkezés között megéheztek, igyatok meg 2 dl vizet és mindjárt csillapodni fog az éhségetek.

A lehető legrosszabb szokás tévézés közben nassolni. Kutatások igazolják, hogy az izgalom hatására – amit egy-egy film is ki tud váltani – csak tömjük magunkba a desszertet, a rágcsálnivalót és egyáltalán nem is figyelünk oda, hogy mennyi kalóriát veszünk magunkhoz. Sok esetben még akkor is esznek a filmbe belemerülő személyek, amikor már egyáltalán nem is kívánják az adott csemegét. Ne essetek ebbe a hibába, mert ha mindig korlátlanul és nem tudatosan étkeztek, nagyon hamar az elhízottak táborába kerülhettek.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*