Acai bogyó, azaz acai berry.

Az acai berry őshazája az amazonasi esőerdőkben található. Ez a gyümölcs nem csupán nagyon egészséges a benne található antioxidáns vegyületeknek köszönhetően, hanem még energiát is szolgáltat és a fogyókúrát is megtámogatja.

Az acai bogyó erősíti az immunrendszert. Antioxidáns hatása révén közömbösíteni tudja a káros hatású szabad gyököket, illetve segíti a szervezetet megtisztítani azoktól a méreganyagoktól, amelyek nem tudtak a szervezetből kiürülni, és felhalmozódva sok betegség okozói lehetnek.

Manapság sokan élnek stresszes életmódot. Az acai bogyó antociánokat tartalmaz, amelyek nemcsak a sejtjeink számára nyújtanak védelmet, hanem a feszültség káros hatásait is képesek megszüntetni, kivédeni.

Ez az aprócska bogyó védelmet nyújt a szív- és érrendszer számára. Az antociánok például csökkentik a vér koleszterinszintjét. A szív védelmét a gyümölcsben található omega-6 és omega-9 zsírsavak is biztosítani tudják, amely nemcsak a szív egészségét segítenek megőrizni, hanem az érfalakat és az érrendszert is védelmezik.

Hogyan támogatja a fogyást az acai bogyó? Nos, egyrészt csökkenti az éhségérzetet, így nem kell attól tartanunk, hogy a felesleges kilók felszaladnak ránk, másrészt az anyagcserét is felpörgeti. Kutatások igazolják, hogy az acai berry rendszeres fogyasztása megakadályozza, hogy a zsíros ételek fogyasztása utáni negatív hatások kialakuljanak az emberi szervezetben. Természetesen arra kell törekedni, hogy ne fogyasszunk nagyon zsíros és egészségtelen ételeket, és ne egy bogyótól reméljük azt, hogy egy-egy lakoma után majd az közömbösíteni fogja a falánkságunk miatt kialakult negatív hatásokat.

Az acai berry az emésztést is megtámogatja, hiszen a gyümölcs tele van rostokkal és fehérjékkel. Segíti a máj munkáját, csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat és a vércukorszint szabályozásában is szerepet játszik.

Az acai külsőleg is megszépít bennünket, hiszen antioxidáns-tartalma segít a sejteket megújítani és ezzel a bőrünk is sokkal üdébbé és egészségesebbé válik. Általa a bőrünk védelmet élvezhet az oxidatív károsodásokkal szemben és az öregedési folyamatokat is képes lassítani.

Amennyiben rendszeresen edzel, mindenképpen fogyaszd a gyümölcsöt vagy az azt tartalmazó táplálékkiegészítőt, hiszen energiával tölti fel a szervezetedet, ezért érdemes sportolás előtt enni belőle. Mindemellett a kicsi bogyók javítják az agy működését és még a mentális állapotra is pozitív hatással vannak.

Amennyiben úgy érzed, hogy szükséged van a fogyásod során némi mankóra, akkor választhatod ezt a gyümölcsöt vagy a belőle készült táplálékkiegészítőt, azt viszont ne felejtsd el, hogy ha azt akarod, hogy siker koronázza a fogyókúrádat, akkor életmódot kell váltanod, vagyis változtatnod kell az étrendeden és el kell kezdened mozogni. Fontos, hogy bízz önmagadban és előbb-utóbb siker koronázza majd az erőfeszítéseidet! A problémát egyedül neked kell megoldanod, nem lehet önmagában semmilyen csodaszerben bízni, de segítő társad lehet a nehéz időszakban, főleg az életmódváltásod kezdetén.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*