Gyerekeknek készült nyuszi alakú gyümölcssaláta a húsvéti ünnepekre.

Szerencsére ma már sok kisgyermek táplálkozik egészségesen táplálkozik és részesíti előnyben a zöldségeket és az ezekből készült salátákat. Az ilyen gyermekeknek nem igazán kell könyörögni, hogy egyék meg a tányérjáukól a répát vagy a zöldborsót, viszont a zöldségeket nem kedvelőknek nagyon nehéz kitalálni, hogy mivel és hogy kedveskedjünk, hogy elfogyjon a tányérjukról az étel. Húsvétkor készíthetünk nyuszi formájú salátát gyümölcsökből, mert így nagyobb az esélye, hogy a gyermek nemcsak megmosolyogja, hanem meg is eszi azt.

A nyuszis saláta hozzávalói:

  • 1 ananász
  • 3 maréknyi eper
  • 1 kisebb alma
  • 2 banán
  • aszalt áfonya

Elkészítése:

Először is hámozd meg az ananászt, majd vágd le hosszában az egyharmadát. A maradék részt karikázd fel. Az ananász egyharmad részéből formázz egy nyuszifejet. Az ananász leveleit ne dobd ki, hanem alaposan mosd meg azokat, majd terítsd ki egy tiszta törlőkendőre, hogy alaposan megszáradjanak. Amikor az ananászlevelek megszáradtak, akkor terítsd azokat egy laposabb üvegtányérra, majd helyezd a közepére a felkarikázott ananászokat, ez lesz a nyuszi teste. A test elé helyezd el a nyuszi kifaragott fejét, de előtte aszalt áfonyából készítsd el a kis állatka szemeit is.

Az almát hámozd meg, majd vágj belőle négy nagyon vékony, hosszúkás darabot, ez lesz a nyuszi bajusza. A banán csücskét vágd le. A négy almadarabkát illeszd a nyuszi orrhelyére, majd tapaszd oda bajuszkákat a levágott banándarabkával. Hámozd meg a másik banánt is, majd mindkettőt vágd ketté. Illeszd ezeket a nyuszi testéhez oly módon, mintha ezek lennének a nyuszi lábacskái. Az almát reszeld le, ez lehet a nyuszi farka, de egy levágott banáncsücsök is imitálhatja a nyuszi farkát. Az epreket mosd meg, szeleteld fel, majd tedd azokat a nyuszi mellé az ananászlevelekre.

Természetesen ilyen nyuszkókat más gyümölcsökből és zöldségekből is készíthetünk. A lényeg, hogy ezzel meghozzuk a gyermekek kedvét és érezzenek arra késztetést, hogy elfogyasszák ezeket az egészséges táplálékokat. Hiszen tudatosan arra kell őket nevelnünk, hogy ezeket az étkeket részesítsék előnyben az egészségtelen táplálékokkal szemben.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*