Tányéron kialakítva zöldségekből és villából egy falióra, a háttér színes zöldségek és gyümölcsök összevágott képei.

A fogyókúra egy örökös téma az emberek, legfőképpen a nők körében. Bizony a súlyfelesleg leadása nem egyszerű feladat, nevezhetjük kemény csatának is, és akkor még nem is beszéltünk az úgynevezett jojó-effektusról, ami bizony sok emberrel előfordul. Ha éppen nincs időd edzeni, mert éppen olyan életszakaszban vagy, hogy képtelen vagy magaddal foglalkozni, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket.

Mire ügyelj, milyen szabályokat kell betartanod, ha nincs időd edzeni, de fogyni szeretnél? Fontos, hogy helyesen indítsd a napodat. Már biztos nagyon sokszor hallottad, hogy a reggeli a legfontosabb napi étkezésünk. Vagyis ennek kellene lennie. Ha kihagyod a reggelit, akkor egész nap mindenfélét össze-vissza eszel, ami súlygyarapodással jár együtt.

Próbálj mindig szezonális és valódi, egészséges ételeket fogyasztani. Vagyis ősszel egyél olyan gyümölcsöket, amelyek ősszel teremnek és ne akarj januárban görögdinnyével jóllakni. Kerüld a tartósított élelmiszereket, ezért a legjobb, ha te magad főzöl egészséges alapanyagokból. Így mindig tudod, hogy az adott étel milyen összetevőket tartalmaz.

Ha nem szeretnél megbetegedni, akkor próbálj minél kevesebb cukrot és cukros ételt fogyasztani, hiszen ez gyulladást is okozhat a szervezetben, nem beszélve arról, hogy ha mozgás nélkül eszel sok édességet és desszertet, akkor kemény küzdelem elé nézel, amikor néhány év múlva – amikor már lesz időd edzeni – le szeretnél fogyni.

Az utolsó étkezésedet legalább a lefekvés előtt négy órával korábban fogyaszd el. Bármennyire is éhes vagy, ne engedj a csábításnak, hiszen lefekvés után a szervezeted már nem fog kalóriát égetni, így biztos lehetsz benne, hogy az esti étkezések nyomot fognak hagyni a testeden, nem beszélve arról, hogy az esti lakmározás az emésztésednek sem tesz jót.

Étkezz naponta ötször és mindig csak körülbelül a nyolcvan százalékát edd meg annak az adagnak, amelyet egyébként elfogyasztanál. Nem könnyű feladat, de a túlevést sok esetben nem vesszük figyelembe és ez is elhízáshoz vezethet. Ne hagyj ki egyetlen étkezést sem, hiszen ha kihagyod a reggelit, akkor dupla adag ebéddel laksz csak jól. Ha nincs időd ebédelni, akkor este fogsz alaposan belakmározni.

Igyál, igyál, igyál! Most a vízivásra gondolok. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy testünknek milyen óriási szüksége van a vízre. Sok esetben akkor is ételhez nyúlunk, amikor szomjasak vagyunk. Naponta legalább két liter vizet – vagy ennél többet – kellene ahhoz elfogyasztanunk, hogy egészségesek maradjunk. A vízhiány dehidratálttá tesz bennünket és gátolja a szerveink egészséges működését. Lehetőleg vizet igyál vagy cukormentes gyógyteákat, viszont kerüld a cukros és az úgynevezett diétás italokat.

Napfényre minden embernek szüksége van, hiszen energiát biztosít a szervezetünk számára. Ha elegendő energiával rendelkezünk, akkor csökkenni fog a szervezetünkben a gyulladás, ez gátat szab a betegségek kialakulásának, jobb lesz a közérzetünk és ez még a súlyvesztésben is segítségünkre lehet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*