Virágzó gyümölcsfákból kivont illóolajok kisüvegcsékebn.

Az illatoknak erejük van. Nem véletlen, hogy az aromaterápiának ekkora jelentősége van napjainkban. Egyes illatok stimuláló hatással rendelkeznek, amely óriási változást képes előidézni a hangulatunkban.

A fenyő illatát nagyon sokan kedvelik. Sokunknak a tél, a hóesés és az ünnepek jutnak az eszünkbe, amely kellemes melegséggel tölti el a lelkünket. Már csak a fenyőre gondolva is jobb kedvünk lehet, de az illatát megérezve egy sor pozitív dologgal tudjuk összekapcsolni, amelynek remek hangulatfokozó hatása van. A fenyő kellemes illata nemcsak a szorongást oldja, de jelentősen mérsékli a depressziós tüneteket is.

A citrusos gyümölcsök tele vannak antioxidáns C-vitaminnal, amelynek nagy szerepe van az immunrendszer fellendítésében. Már a citrusos illat belélegzése is jó hatással van ránk, hiszen légzéskönnyítő hatással rendelkezik. Ha már megérezzük a citrom, a narancs, vagy a grépfrút illatát, jobb kedvre derülünk, ezért lenne mindenkinek érdemes saját készítésű tisztítószerrel az otthonát takarítani, mivel így mindig érezhetné a kellemes citromos vagy narancsos illóolaj illatát a lakásában.

A frissen vágott fű is jó hatással van az emberi lélekre. A fűnyírást is a napsütéssel, a meleggel párosítjuk, így ennek már az elképzelése is jobb kedvre derít bárkit. Ha megérezzük a frissen vágott fű illatát, akkor biztos, hogy nem leszünk többé stresszesek, hiszen hihetetlen nyugalom fog bennünket megszállni.

Ki ne szeretné a virágok illatát? Ha meglátunk egy rózsát, egy tulipánt, vagy egy nárciszt is akár, fényesség költözik a szívünkbe, az illatuk pedig boldogsággal tölt el bennünket. Kutatások igazolják, hogy a virágok illata nagyon hasznos lehet álmatlanság és depresszió esetén is.

A rozmaring aromaterápiás hatása is kiemelkedő. Nagyon jó hatással van az elmére, hiszen elősegíti a koncentrációt és a memóriát is fellendíti. A rozmaring segíthet emlékezni konkrét, de már elfelejtett emlékekre és eseményekre. Ezt nem én állítom, hanem a tudományos kutatások.

A borsmenta serkentőleg hat a testre, a lélekre és növeli a hangulatot is. Sportolók esetében azt figyelték meg, hogy a borsmentával történő inhaláció növelte a sportteljesítményt és a légzésük is sokat javult.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*