Uszodában a medence szélén fogja egy hölgy a begörcsölt lábát.

Bizonyára te is megtapasztaltad már az izomgörcsöt. Nagyon kellemetlen érzés. A legtöbb esetben a sportolókat érinti ez a probléma, de valamilyen érprobléma is állhat a háttérben, amelyet mielőbb kezelni szükséges. Izomgörcsök ellen léteznek nagyon jó nyújtógyakorlatok. Az izomgörcs akkor veszélyes, ha lábszár el is színeződik, illetve meg is duzzad, ilyenkor nagy valószínűséggel valamilyen súlyos érprobléma állhat fenn, amelyet azonnal orvosolni kell a komolyabb betegség elkerülése érdekében.

Az egyik legfontosabb ásványi anyag az emberi szervezetben a kalcium. Nemcsak a csontoknak, hanem az izmoknak is nagy szüksége van erre az ásványi anyagra. Ha nem megfelelő a kalciumszint a szervezetben, akkor alakulhatnak ki izomgörcsök. Kalciumban gazdag táplálékok: sötétzöld leveles zöldségek, sajt, mandula, halak.

Az almaecetet sokan használják az emésztésük rendbetételére vagy a bőr egészségének javítására. Mivel az almaecet rendkívül gazdag káliumban, így nagyon hasznos lehet azok számára, akik rendszeresen sportolnak, hiszen ez az ásványi anyag is segít az izomgörcsök kialakulásának csökkentésében. Az almaecet csökkenti az izmok feszültségét és segít azok ellazulásában.

A szegfűszegolaj erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Nagyon hasznos lehet azok számára, akik rendszeresen szenvednek izomgörcsöktől. A szegfűszegolaj elsősorban a fájdalmat csökkenti, hiszen ha csökken a gyulladás a szervezetben, akkor a fájdalom is enyhül, illetve a duzzanat csökkentésében is nagy szerepe van ennek az olajnak.

Az E-vitamin is hasznunkra lehet az izomgörcsök orvoslásában. Izomgörcs esetén ez a vitamin növeli a vér áramlását az artériákban. Ha rendszeresen fogyasztunk E-vitamint, akkor kisebb lesz az esélye az izomgörcsök kialakulásának is.

Az izomgörcsök leggyakoribb oka a nem megfelelő hidratáció. Aki kevés vizet iszik, gyakrabban számol be izomgörcsök kialakulásáról.

Amikor valakinek görcsöl a lába, gyakran nyomogatni kezdi az adott területet, ennek hatására pedig enyhülni kezd a feszítő érzés a lábban, majd a fájdalom is enyhülni kezd. Nem véletlenül, hiszen a nyomás elősegíti a megfelelő véráramlást és a feszültséget is megszünteti. Tehát ha görcsöl a lábad, először mindig csak masszírozd meg az érintett területet. Aztán igyál egy nagy pohár vizet és lehet, hogy már ennyitől is megszűnik a fájdalmas izomgörcs.

1 hozzászólás

  1. Azt tapasztaltam, hogy valóban a megfelelő mennyiségű víz megivása esetén nem lépnek fel lábgörcsök,de meg kellett innom 2.8-3 liter vizet ehhez. Viszont megéri!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*