A BakonyRUN futóversenyénél még a patak sem lehet akadály.

A Jánosházi félmaraton 2018. március 11-én kerül megrendezésre. A versenynek kiemelt célja, hogy mindenkivel megkedveltesse az egészséges életmódot, hogy népszerűsítse a sportot, legfőképpen a futást, és versenyzési lehetőséget biztosítson, de ne csak a profi, hanem az amatőr futóknak is.

A programok a következők lesznek időrendben: 8 órától 9 óra harminc percig lehet jelentkezni a versenyre helyszíni nevezéssel és ekkor kerül sor a rajtcsomag felvételére. 9.30 és 9.40 között lesz a sportident használata és az útvonal bemutatása. Kilenc óra negyven perctől tíz óráig lehet bemelegíteni és felkészülni a versenyre. Tíz órakor kezdődik a 10 és a 21 kilométeres táv tömegrajtja. 10 óra tíz perckor indul a 2,5 kilométeres táv tömegrajtja gyerekeknek, majd délután fél kettőkor kerül sor az eredményhirdetésre.

Milyen versenyszámok lesznek? 21 és 10 kilométeren női és férfi versenyszámban a következő korosztályok indulhatnak: 18, 19-34, 35-49, 50+. Előnevezési díj: 4000 Ft/fő. Késői és helyszíni díj: 5000 Ft/fő.

Két és fél kilométeres távon a gyerekek indulhatnak, ahol nevezési díj nincs, vagyis ingyenesen lehet a gyerekeknek a versenyen részt venni.

Két fős váltófutás esetén az előnevezés 6000 Ft csapatonként. A késői és a helyszíni nevezés összege tízezer forintra emelkedik.

Az előnevezési határidő február huszonötödikéig tart. A nevezési díj tartalma: a verseny rendezését, lebonyolítását, pályajelölést, az előnevezettek számára emblémázott pólót, időmérést, rajtszámot, a frissítőpontokon és a célban frissítést, befutó érmet, egy tál meleg ételt és orvosi felügyeletet foglal magába a versenyen. Frissítésre 5 kilométerenként van lehetőség kóla, banán, szőlőcukor és víz formájában. A jelentkezés során egyéni frissítőt is le lehet adni.

A versenyen a SPORTIDENT elektronikus érintés nélküli pontérintő rendszer időmérést használják.

A versenykategóriák első, második és harmadik helyezettjei éremdíjazásban részesülnek, illetve minden sikeres távot teljesítő befutóérmet és a verseny emblémázott pólóját kapja.

A verseny időtartalma alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll minden egyes versenyző rendelkezésére. A verseny a rossz időjárási körülmények ellenére is megrendezésre kerül.

A BakonyRUN akadályfutó verseny 2016 decemberében indult hódító útjára. 2018-ban is folytatódik a verseny, így azok, akik kedvet éreznek arra, hogy meghódítsák a Bakonyt és szeretnek futni, mindenképpen nevezzenek be erre a versenyre.

A rendezvényszervezőknek célja is volt ezzel a versennyel. Mégpedig az, hogy egy olyan akadályfutó versenyt hozzanak létre, ahol az akadályokat maga a természet szabja meg, illetve állítja fel, tehát nem mesterségesen generált, hanem javarészt a természet által megalkotott akadályokról van szó. Végül is két verseny ötvözetéből jött létre ez a verseny, mégpedig egy extrém terepfutó verseny és egy akadályfutó verseny ötvözetéből.

A résztvevőknek a Bakonyban kell megtenniük a kijelölt távot, ahol a természet állít eléjük olyan akadályokat, mely nehézségeket leküzdve büszkén állíthatja bárki, hogy volt benne annyi erő és kitartás, hogy a természeti elemeket és a saját maga által állított korlátokat leküzdve nemcsak képes volt magát több tíz vagy több száz versenyzővel megmérettetni, hanem győzedelmeskedett is sok futóval szemben.

Mire lesz szükséged, ha indulni szeretnél ezen a versenyen? Kitartásra mindenképpen, de az is előny, ha jók a koordinációs képességeid és nem árt az sem, ha jó kondícióban vagy. Vagyis ha egész télen téli álmot aludtál és ezt a futást szánod egy úgynevezett tavaszi bevezetőnek, akkor nem biztos, hogy jó helyen keresgélsz. Éppen ezért nagyon jól teszed, ha már télen is lejársz az edzőterembe és néha elmégy kocogni, hogy időben tudd fejleszteni az állóképességedet.

A Bakony szívében történő futás során nem csupán természetes, hanem mesterséges akadályokkal is találkozhatsz, úgyhogy ne lepődj meg majd egy-két érdekes dolgon. Ennek ellenére a szervezők garantálják, hogy nemcsak a profi, hanem az amatőr futók is teljesíteni tudják majd a távot. Ezen a versenyen lemérheted, hogy mennyire vagy fizikailag erős, mennyire vagy kitartó, gyors, és persze az ügyességed is a fókuszba fog kerülni. Felkészültél arra, hogy extrém körülmények között versenyezz? Akár sziklás, sáros terepen vagy esetleg vízesésben? Akkor jelentkezz a versenyre, mert ezt neked találták ki.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*