Levendulatea fehér porceláncsészében, mellette citromfűlevélke.

Ősszel sok embernek van rossz kedve. Ahogy az időjárás egyre zordabbra és barátságtalanabbra fordul, úgy változik meg egyes emberek hangulata, kedélyállapota. A depresszióra hajlamos emberek a legkülönfélébb tünetekről számolnak be. A szimptómák között szerepel a fejfájás, a gyengeség, a pesszimizmus, az állandó szomorúság. Ezek az emberek általában nehezen hoznak meg bizonyos döntéseket és ebben az időszakban teendőik elvégzését is hajlamosabbak tologatni maguk előtt. Az őszi-téli hónapokban jellemző lesz rájuk, hogy este korán fekszenek, reggel mégis alig tudnak kikászálódni az ágyból. A napi tevékenységeiket rutinszerűen végzik, de túl sok kedvük nincs hozzá. A testmozgáshoz nincs kedvük, még egy rövid séta is nehezükre esik. Előnyben részesítik a zsíros, fűszeres, cukros ételek fogyasztását, nem mérlegelve, hogy mennyi kalóriát vesznek magukhoz.

Aztán amikor beköszönt a tavasz, ezek az emberek, mint egy megunt ruhadarabot, a sarokba hajítják mélabús énjüket, hogy magukra ölthessék mosolyukat, mindezt olyan nyugalommal, mintha az őszi, téli hónapokban érzett mélabú, reménytelenség és búskomorság nem is létezett volna. Nem feltétlenül kell azonban ennek így lennie, hiszen hiába múlik el mintegy varázsütésre az őszi-téli depresszióra jellemző összes tünet, ez az érzelmi hullámvasút, ez az egymással teljesen szembenálló lelkiállapot és ez a hangulatingadozás azt a személyt is megviseli, aki átéli, de a depresszióban szenvedő egyénnel együtt élő személy is szenved, hiszen semmit sem tud a társa, a családtagja rossz közérzete ellen tenni. Amennyiben a letargikus állapot súlyos formát ölt, akkor mindenképpen szakember segítségét szükséges kérni, de enyhébb esetekben fordulhatunk a természethez is.

Egy gyógynövénykeverékből készült főzet segíthet azokon az embereken, akik az őszi hónapokban reményvesztettnek és kedvtelennek érzik magukat. Hogyan készítheted el a kedélyjavító főzetet? Egy edényben tegyél fel egy liter vizet főni. Közben egy másik edényben készítsd el a gyógynövénykeveréket. Rakj az edénybe 1-1 teáskanálnyi orbáncfüvet, citromfüvet, levendulát, borágót és muskotályzsályát. Amikor felforrt a víz, öntsd azt a gyógynövényes edénybe. Várj 10 percet, majd szűrd le a főzetet. Naponta akár 3-4 csészényit is megihatsz belőle.

A citromfű nyugodttá tesz és a feszültséget képes hatékonyan oldani. Az orbáncfű nagyon hatékony gyógynövény nyugtalanságra, javítja a hangulatot és csillapítja a szorongást. A levendula csökkenti az idegfeszültséget és a mélabús hangulat egyik legkiválóbb ellenszere. A borágóból készült főzet nagyon jó nyugtalanságra, depresszióra és szorongásra. A muskotályzsálya a stressz és a depresszió kellemetlen tüneteit képes orvosolni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*