Balatoni partrész, a túloldalon Badacsony hegye.

Az idei I love Balaton elnevezésű öbölátúszás rajtállomása hosszútáv esetén a tihanyi hajóállomás strandján, a Napsugár Beachen lesz, és Balatonfüreden, a Marina Hotelnél kell célba érni. A rövid- és középtáv rajt/cél helyszíne: Balatonfüred, Marina Hotel. A Hotel Marina Balatonfüred–Hajóállomás strand Tihany viszonylatban a versenyzőket autóbusszal szállítják a rajt helyszínére. A verseny napján a versenyközpontban mindenkinek egy kötelező orvosi vizsgálaton kell részt vennie. A rendezvény szervezői gondoskodnak a versenyzők energiaellátásáról, ugyanis a rajtnál vízzel és szőlőcukorral támogatják őket, míg a célban ezt a két frissítőt banánnal és iso itallal egészítik ki. A versenyközpontban sátrakat állítanak fel, ahol a férfiak és a nők külön térben történő öltözködéséről is gondoskodnak.

A versenyek három távon zajlanak. A rövidtáv 800, a középtáv 1500, míg a hosszútáv 3600 méteres. A versenyre 15 éves kortól 79 éves korig lehet benevezni. A korosztályokat a következőképpen határozták meg: Junior (15-19 év), Felnőtt I. (20-24 év), Felnőtt II. (25-29 év), Felnőtt III. (30-34 év), Felnőtt IV. (35-39 év). További kategóriák: Senior I. (40-44 év), Senior II. (45-49 év), Senior III. (50-54 év), Senior IV. (55-59 év), Senior V. (60-64 év), Veterán I. (65-69 év), Veterán II. (70-74 év) és Veterán III. (75-79 év). Korosztályonként férfi és női kategóriában, távonként az első 3 helyezettet díjazásban részesíti a zsűri. Az első, második és harmadik helyezett díja egy serleg és egy 10000 Ft értékű ajándékcsomag, a dobogó 4. és 5. fokára került indulók pedig 5000 Ft-os ajándékcsomag mellett érmet is kapnak.

A versenyre benevezett személyeknek nevezési díjat kell fizetniük. Az online formában történő nevezés esetén a 800 méteres távra jelentkezőknek 2000 Ft-ot, az 1500 méteres távot vállalóknak 3000 Ft-ot, és akik a legnagyobb távot kívánják megtenni 6000 Ft-ot kell befizetniük. A helyszínen történő jelentkezéskor minden kategóriában 1000 Ft-tal emelkedik az összeg. A nevezési díj a következőket foglalja magába: a Tihanyba szállítást, a versenyen való részvételt, a zárt és biztosított útvonalat, időmérést, frissítést, orvosi szolgálatot, a rajtcsomagot és a pólót.

Amennyiben július 19-én zordra fordulna az időjárás, úgy augusztusban kerül megrendezésre ez a nagyszerű program. Ha az időjárás engedi, akkor július 25-26. között megrendezésre kerül az I love Balaton 2X elnevezésű rendezvény is, amely egy oda- és visszaúszó verseny, vagyis a versenyzők Zamárdinál rajtolnak, és ugyanide érkeznek vissza. A bátor indulók Tihanyban a Garda strandnál megpihenhetnek, felfrissíthetik magukat, de a versenyidőbe az itt eltöltött időt is beleszámítják.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*