Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között.

2015-ben sem maradhat el a Balaton-átúszás, amely július 4-én kerül megrendezésre. A rajt a révfülöpi kikötőből indul, a cél pedig a balatonboglári Platán strand lesz. Rajtolni reggel 8 órától egészen délután 2 óráig a révfülöpi labdarúgópályán lehetséges, de a nevezési határidő csak fél kettőig tart és reggel 7 órakor kezdődik. Akik szeretnének részt venni ezen a már hagyományosnak számító izgalmas versenyen, kötelezően egy orvosi vizsgálaton kell részt venniük.

A Balaton-átúszás egy tömegeket vonzó sportesemény, amelyen a versenyzőknek egy 5,2 kilométeres távot kell átúszniuk a már említett szakaszon. Magyarországon elsőként Szekrényessy Kálmán úszott át egy 14 kilométeres szakaszt még 1880-ban. 1881-ben hazai nemzetközi úszóversenyt rendeztek, de ez dunai szakaszon zajlott, melynek magyar győztese szintén Szekrényessy volt. A század elején a versenyre jelentkezők száma elenyésző volt, ezt a 14 kilométeres távnak tudták be a szervezők, ezért a távolságot majdnem az induló hossz harmadára csökkentették le, azaz 5 kilométerre.

Az első világháborút követően a versenyt ismét a Siófok-Balatonfüred közötti szakaszon rendezték meg, de igazi tömegsporttá csak a Kádár-korszak végén vált. Ettől az időszaktól kezdve egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a tömegsport, mely eseménynek 2012-ben volt a 30. évfordulója.

Idén aki részese szeretne lenni ennek a nagyszerű versenynek, a rajtolásnál egy vonalkóddal ellátott csuklópántot fog kapni, melyet a táv megtétele után ismét leolvasnak. A versenyzők kapnak lehetőséget zuhanyozásra, a szponzorok jóvoltából itallal és étellel is el lesznek látva, mindenkit megajándékoznak majd egy egyedi pólóval, és ajándékokat is sorsolnak majd a jelenlévők között. Az eseményen részt vevőknek nem kell attól tartani, hogy úszás során eltévednek, hiszen motorcsónakok és hajók biztosítják az útvonalat, és a táv megtétele után is igény szerint orvosi segítséget lehet igénybe venni.

Az eseményre kíváncsiak jegyet válthatnak a Révfülöp és Balatonboglár közötti útvonalon közlekedő hajójáratokra, persze aki felmutatja a vonalkóddal ellátott csuklópántját, ingyen utazhat.

A versenyt színvonalas program zárja Balatonbogláron a strandhoz közeli nagyszínpadon.

Előreláthatólag tehát július negyedikén, szombaton kerül megrendezésre a Balaton-átúszás, de természetesen ezt az időjárás nagyban befolyásolhatja.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*