Műjégpályán egy pár farmerben, a férfin fekete, a lányon fehér korcsolya van.

Ahhoz, hogy a fölösleges kilók olvadozni kezdjenek rólunk, kalóriát kell égetnünk, ezt pedig valamilyen sporttal érhetjük el. Egyetlen kilogramm leadásához legalább 3500 kalória elégetésére van szükség. Ezért mindig érdemes többször is átgondolni minden egyes alkalommal, hogy milyen élelmiszerek szerepeljenek az étrendünkben, hiszen nem olyan könnyű leadni a súlyfelesleget, rengeteget kell a konditeremben vagy a szabad levegőn mozogni ahhoz, hogy a zsírpárnáktól megszabaduljunk. Amennyiben mégsem tudsz ellenállni a finom falatoknak, akkor a legjobb, ha olyan sport mellett döntesz, amellyel óránként a lehető legtöbb kalóriát tudod elégetni.

Ilyen sport például a korcsolyázás, amely kíméli az ízületeket és javítja az egyensúlyérzéket. Óránként 350-400 kalóriától is megszabadulhatsz ezzel a mozgásformával, emellett pedig formálja a fenekedet, a lábaidat, a hasadat és remekül erősíti az izmokat is.

A spinning szintén kíméli az ízületeket, fokozza a vérkeringést, jó kondiban képes tartani és nemcsak a combjaidat képes formába hozni, hanem a farizmaidat is. Ez a sport egyáltalán nincs életkorhoz kötve, bármelyik életszakaszban elkezdhető. Nem csupán a testedet edzi, de a lélekre is jó hatással van, köszönhető ez a csoportosan, zenére végzett óráknak. Egyórányi intenzív tekeréssel akár 900 kalóriát is el tudsz égetni. Viszont nem csupán fogyasztó hatása van a kerékpározásnak, hanem az izmokat is erősíti és segítséget nyújt a tökéletes és áhított alak eléréséhez.

A futás is jó sportnak számít, ha kalóriát szeretnél égetni. Óránként 500 kalóriát képes „kivégezni” ez a sport, mindemellett erősíti az immunrendszert és a csontozatot, megnöveli a tüdő kapacitását, jó kondíciót biztosít és hatékonyan fejleszti az izomzatot. A kalóriaégetés körülbelül 40 percnyi futás után kezdődik, ezért legalább egy órán keresztül szükséges kocognod, ha nemcsak izmaid erősítése, hanem a fogyás is a célod.

Ha nagyon elfoglalt vagy, akkor a futást ugrókötelezéssel is kiválthatod. Ez az egyik leghatékonyabb fitneszedzés tested számára és óránként akár 700-750 kalóriát is égethetsz ezzel a mozgásformával. Tudtad, hogy a rendszeres ugrókötelezés nem csupán erősíti a hátat, a karokat, a lábakat és a vállakat, de lapos hasat is eredményez és még a narancsbőr kialakulását is megelőzheted vele? Ezzel a sporttal javulhat az egyensúlyérzéked és az állóképességed is.

Egyes konditermekben már olyan „hiper-szuper”, modern gépeket vehetsz igénybe, amelyeken van kalóriaszámláló, tehát te magad is nyomon tudod követni, hogy éppen mennyi kalóriát használtál fel. Az elégetett kalóriát saját magad is könnyedén ki tudod számolni az általad végzett mozgás intenzitása és időtartama, illetve a testsúlyod alapján.

Fontos, hogy a mozgás mellett odafigyelj az egészséges táplálkozásra is, nem elég csak a bevitt kalóriákra koncentrálni és a kalóriafelhasználást szem előtt tartani.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*