Karácsonyfát ábrázoló, kidolgozott izmokkal rendelkező testépítő.

Az igazi testépítők nagyon sok gondot fordítanak hátizmaik kidolgozására, hiszen a testük csak ebben az esetben lesz tökéletes, és ekkor fog az egész testük harmóniában állni egymással. A hátizmok, ha szépen ki vannak dolgozva, akkor azokat megfeszítve egy karácsonyfához hasonlatos alakot képesek felvenni.

Bizonyára láttál már piramist. Nos, a „karácsonyfa alak” eléréséhez a piramis elvet fogjuk alkalmazni. Oszd fel képzeletben a piramist hét egyenlő részre. Ez a hét rész hétféle gyakorlatot foglal magába. A piramis alsó része a legszélesebb, ezért az itt található gyakorlatot kell a legtöbbször elvégezned ahhoz, hogy tökéletesen kidolgozott hátizmaid legyenek. A piramis csúcsa pedig a legkeskenyebb, tehát az ott leírt gyakorlatból fogsz a legkevesebb ismétlést elvégezni.

Ezeket a gyakorlatokat végezd el minden olyan napon, amikor lemégy az edzőterembe. Meglátod, hamarosan tökéletes hátizomzattal fogsz rendelkezni, amelynek sokan a csodájára fognak járni majd.

Ha úgy érzed, hogy jobban meg tudod jegyezni, hogy melyik gyakorlatból mennyit is kell pontosan végezned, akkor vegyél elő egy papírt és egy tollat, majd rajzolj fel a lapra egy piramist, vagyis egy nagy háromszöget. Oszd fel hét egyenlő részre.

Az alsó rész a legszélesebb. Az itt lévő vonalra írd fel, hogy forgó ugrások. Hogy mennyit csinálj belőle? Összesen tizenkettőt csinálj meg ebből a feladatból. Hogyan csináld? Állj vállszélességű terpeszbe, kicsit rogyaszd meg a térdeidet, a két kezed pedig kulcsold össze a mellkasod előtt. Miközben forogsz egyet, ugorj, majd rögtön ismételd meg a gyakorlatot úgy, hogy ismét ugrasz egyet, majd visszaugrasz a kezdeti pozitúrába. Ez két gyakorlatnak felel meg.

A második gyakorlathoz menj oda egy padhoz, fordíts annak hátat. A két karoddal támaszkodj meg a padon, majd a testeddel kezdj el lefelé ereszkedni, majd ismét húzd fel magad. Ez egy gyakorlat. Végezz ebből a gyakorlatból tíz ismétlést.

A most következő gyakorlatból összesen nyolcat kell megcsinálnod. Nagyon egyszerű a feladat. Állj egyenesen, csípőre tett kezekkel. Rogyaszd be a jobb lábad, miközben a másikat is behajlítod, de míg a jobb lábad elöl van és így mégy le guggoló helyzetbe, a másik lábad a tested mögé kerül. Vigyázz, a térded nem szabad leérinteni a padlóra.

Az ugrálós gyakorlatból hét ismétlést kell megcsinálnod. Állj egyenesen, majd ugorj a magasba, miközben a két lábaddal vállszélességnél nagyobb terpeszben állsz, a két kezed pedig a magasba lendíted. Folyamatosan ugrálnod kell, miközben a kezeid hol a magasban vannak, hol a törzsed mellett, illetve a lábaid hol terpeszben, hol egymás mellett állnak.

A következő gyakorlat egyszerű, csinálj meg hat fekvőtámaszt. A következő gyakorlatból ötöt kell megcsinálnod. Állj a kicsinél nagyobb terpeszbe. Kezdj el behajlított térdekkel leguggolni, közben enyhén érjen a két tenyered egymáshoz. Majd kezdj visszaállni az eredeti testhelyzetbe, és a két kezed engedd el. A légzésre figyelj közben, nagy jelentősége van, főleg már így a vége felé.

Az utolsó gyakorlatból csak kettőt kell csinálnod. Ez nem más, mint a négyütemű fekvőtámasz.

Ha kezdő testépítő vagy, akkor a karácsonyfa gyakorlatot egyszer végezd el. Először vidd tökélyre a feladatok végrehajtását, aztán fokozatosan emelj az ismétlésszámon.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*