Spárgázik egy fiatal lány Mikulás sapkában a feldíszített karácsonyfa mellett a nappaliban.

Karácsonykor bizony előfordul, hogy a szükségesnél több kalóriát veszünk magunkhoz, viszont a mozgáshoz egyáltalán nem fűlik a fogunk. Sokkal inkább szeretünk a kanapén elterülni, egy kockás pléddel alaposan bebugyolálni magunkat, hogy aztán egy hatalmas tál popcorn vagy más édesség kíséretében egyik filmet nézzük a másik után, mintha csak az életünk múlna rajta. Mi lenne, ha ezúttal a kanapénak más szerep is jutna, nemcsak az, hogy órákon át fetrengjünk rajt?. Gyorsan öltözz is át valamilyen kényelmes sportruhába és kezdődhet is a nappaliban végzett edzés.

Vegyél a két kezedbe egy törölközőt. Nyújtsd ki előre egyenesen a két karod, majd feszítsd meg a kezeidben lévő törülközőt. Most lépj fel a jobb lábaddal a kanapéra, vagyis tedd fel arra a lábadat. Tartsd így magad öt számolásig, majd jöhet a másik lábad is. Csinálj ebből a gyakorlatból legalább húsz ismétlést.

Tartsd a törülközőt a két kezedben, és mindkét lábaddal állj fel a kanapéra. Próbálj meg egyenesen állni és nem imbolyogni. Most törülközővel a kezeidben, húzd szét a két karodat oldalirányba, majd középre, a mellkasod elé. Végezz el ebből a gyakorlatból tizenöt ismétlést.

Jöhet a fekvőtámasz. Fordíts hátat a pamlagnak, majd tedd fel arra mindkét lábad. A két karod legyen egyenes, a fejed is tartsd egyenesen, a tekinteted szegezd a padlóra. Csinálj húsz fekvőtámaszt, de ha ennyi nem megy, elegendő lesz kezdetnek tíz is.

Pihenj fél percet, majd ismét helyezkedj el fekvőtámasz helyzetbe. Támaszkodj először a kinyújtott bal karodra, majd a jobb karod hajlítsd be, és a tenyereddel érintsd meg vele a bal vállad. Ismételd meg a gyakorlatot ötször, majd kartartáscsere következik. Végezz el ebből a gyakorlatból négy vagy öt ismétlést.

Tarts egy kis szünetet és készülj fel lelkileg, mert most egy kissé nehéz gyakorlat következik. Helyezkedj el fekvőtámasz pozitúrába. A két karod legyen egyenesen kinyújtva, miközben megtámaszkodsz azokon. A jobb lábad legyen hátrafelé, a kanapén kinyújtva, miközben a bal lábad előrefelé behajlítod. A lábfejed közben feszítsd meg. Tartsd meg így magad öt számolásig, majd a másik lábad következik. Végezz el ebből a gyakorlatból tizenöt ismétlést.

Az utolsó, levezető gyakorlat sem olyan egyszerű. Állj meg a kanapé előtt egyenesen. A jobb lábad enyhén rogyaszd meg, miközben a bal lábad nyújtsd ki egyenesen előre, a lábfejed feszítsd visszafelé. A két karod közben nyújtsd ki egyenesen előre, közöttük legalább 30-40 centiméteres távolság legyen. Mindig öt számolásig próbálj ebben a pozitúrában maradni, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*