Edzőcipő gyaloglás közben.

Igaz, már javában tombol a nyár, de azért néhány fogyókúrás tipp mindig jól jöhet. Főleg akkor vagy szerencsés, ha most elolvasod ezt a cikket és holnaptól életmódot váltasz – mindezt nem másért, mint a cikk hatásaként.

A gyaloglásról bebizonyosodott, hogy segíti a súlycsökkenést. Nem olyan drasztikus, mint a futás, de azért nem mindegy az sem, hogy milyen tempóban gyalogolsz. Ha nem érzel magadban kellő energiát a futáshoz, akkor mindenképpen próbáld ki a gyaloglást. Míg nem próbáltad ki, nem mondhatod, hogy ez nem a te sportod. Olvasd el a gyaloglás előnyeit és bízom benne, hogy holnap te is kipróbálod ezt a remek súly- és kalóriaégető sportot.

A fogyást már akár az első héten is megtapasztalhatod, de csak akkor, ha a hét minden egyes napján gyalogolsz, és egy-egy alkalommal legalább 15.000 lépést megteszel. Amikor a mérleg már mutat valamennyi súlycsökkenést, akkor elég hetente három-négy alkalommal gyalogolni és emelheted is a lépések számát. Fontos, hogy gyaloglás előtt mindig melegíts be, hiszen ha már hónapok óta nem mozogtál, megnőhet a sérülés veszélye. Nagyon fontos, hogy kitarts az elhatározásod mellett, és ne csak egyszer gyalogolj egy héten, mert ennyi erővel a kanapén is üldögélhetsz, vagyis nem fogja siker koronázni a csekély erőfeszítésedet.

A telefonra telepíthetsz lépésszámláló programot, de vannak ilyen funkcióval ellátott karórák is. Gondolom nem lenne kedved több ezer, de akár még több száz lépést sem fejben tartani. Egyszer kell egy megfelelő eszközre beruháznod, aztán önmagadat is motiválhatod azzal, ha a legtöbb helyre nem autóval mégy, hanem gyalog teszed meg a különböző távokat.

Ha nem használsz lépésszámlálót, akkor a perceket számold. Jobb, ha egy nap három alkalommal gyalogolsz 10-15 percet, mintha egyszerre letudod a napi adagot. Kutatások igazolják, hogy a több alkalmas gyaloglás jobban képes szabályozni a vércukorszintet, mint a napi egyszeri, de hosszabb ideig tartó gyors lépegetés.

Ha szeretnéd megnövelni az anyagcserédet és izmokat is szeretnél építeni, akkor a sík terepen történő gyaloglás mellett válassz néha emelkedőn való gyaloglást is, de a lépcsőzéssel is nagyon jót teszel az izmaiddal.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*