Kétkezes bicepszgyakorlatot végez egy testépítő rúddal.

Kezdőknek néha jól jön egy kis segítség, hogy miként is bánjanak azokkal a fránya súlyzókkal. Sok kezdő testépítő fejében megfordul, hogy jól csinálja-e a gyakorlatokat, viszont ha bizonytalanok önmagukban, még akkor sem biztos, hogy meg mernek kérdezni egy hozzáértő személyt. Pedig érdemes nemcsak innen-onnan tájékozódni, hanem olyan sportember segítségét is igénybe venni, aki esetleg még be is mutatja, hogyan működik a gyakorlatban a súlyok emelgetése. Egy-két fogást azonban Fitneszgurutól is hallhatsz.

A döntött törzsű evezéshez fogd a kezedbe a súlyzót, dőlj előre és tartsd a súlyzót körülbelül térdmagasságban. A fogásod a súlyzón vállszélességű legyen. Ugyanebben a pozitúrában húzd hátra a könyököd, hogy a súlyzó rúdja hozzáérjen a mellkasodhoz. Majd engedd le a rudat és megismételheted a gyakorlatot.

A döntött törzsű evezést széles fogással is végezheted. Emeld meg a súlyzót, amelyet vállszélességnél szélesebb fogással tartasz a kezeidben. Dőlj előre és tartsd a rudat térdmagasságban. Húzd hátra a könyököd, majd emeld addig, hogy az elérje a mellkasod. Majd visszaengedheted a rudat a kiinduló helyzetbe.

Hogyan nyomd fej fölé a súlyzót? Állj egyenesen, majd vállszélességű fogással, behajlított könyökkel emeld meg a súlyzót a mellkasodig, majd nyújtsd ki a könyököd, aztán emeld a fejed fölé a súlyzót, majd engedd vissza a súlyzót a mellkasodig.

A bicephajlításhoz állj egyenesen, kisebb terpeszben. Fordított fogással tartsd a rudat a két kezedben, amely kiinduláskor legyen a tested előtt. Majd indítsd a súlyzót csípőmagasságból, miközben elkezded behajlítani a könyöködet. A rudat az állad magasságáig emeld fel, majd leeresztheted a kiinduló helyzetbe.

A tricepsznyújtás nem éppen kezdőknek való, de akkor kipróbálhatod, ha van segítséged. Állj ismét kis terpeszbe, majd behajlított könyökkel a nyakad mögé engedett rudat nyomd a fejed fölé kinyújtott karokkal. Majd ismét hajlítsd be a két könyököd és ereszd vissza a súlyzót a nyakad mögé. Nem könnyű gyakorlat, hiszen ehhez azért már némi izomzatra és erőre is szükséged lehet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*