Nagyon erős testépítő brutális súlyokkal dolgozik az edzőteremben.

A testépítők elsődleges célja, hogy tökéletesen kidolgozott izomzattal rendelkezzenek. Körükben és a testépítés témakörében szakértőnek számított személyek körében is folyik a vita, hogy a nagyobb súlyokkal és kevesebb ismétlésszámmal vagy a kisebb súlyokkal, de magas ismétlésszámokkal végzett edzések hozzák meg leginkább a kívánt eredményeket. Ugyanis egyesek az előbbi edzésformára esküsznek, míg mások szentül meg vannak arról győződve, hogy a kisebb súlyokkal végzett gyakorlatok hozzák csak meg a kellő eredményt, főként akkor, ha azokból a lehető legtöbbet végezzük.

Egy kutatás során vizsgálták, hogy a különböző súlyokkal végzett gyakorlatok közül melyik hatékonyabb testépítés szempontjából. A vizsgálat során az derült ki, hogy sem az egyik, sem a másik megoldás nem célravezető, legfőképpen ebben a helyzetben is – mint megannyi másban is – az arany középutat kellene a testépítőknek megtalálniuk. Tehát nincs igaza azoknak a body buildereknek sem, akik azt állítják, hogy csak az óriási súlyzókkal lehetséges hatalmas izomzatra szert tenni, és a kisebb súllyal, de több ismétlésszámmal dolgozó testépítők sem fognak tökéletes eredményt elérni.

Mi akkor a megoldás? Edzésed során ügyelj arra, hogy ahogyan növeled a súlyokat, úgy egyre kevesebb ismétlésszámmal dolgozz. Ha túl sok sorozatot végzel, akkor előbb-utóbb túledzés áldozata leszel, de ez akkor is bekövetkezhet, ha izmaidnak nem hagysz elegendő időt a regenerációra. Figyelj arra, hogy edzés előtt kielégítsd szervezeted szénhidrátigényét és edzés után igyál sok folyadékot és étkezz megfelelően.

A megfelelően végzett súlyzózás nem csupán gyönyörűen kidolgozott és feszülő izomzattal fog megajándékozni, de az egészségedet is karban tartja. Kutatások támasztják alá, hogy a szabályosan végzett súlyzós edzések jó hatást gyakorolnak a csontsűrűségre, és a szív- és érrendszert is karban tudják tartani. Ha megfelelő intenzitással végzed a gyakorlatokat, akkor az a vérzsírt is megfelelő szinten képes tartani. Szintén az intenzitáson múlik, hogy a súlyzós edzésed mennyire alkalmas arra, hogy súlycsökkenést érj el általa. A különböző nagyságú súlyzókkal végzett, helyesen és rendszeresen végzett gyakorlatok az alakodat is tökéletesen formába tudják hozni, de állóképességedet is meg tudod a segítségével növelni, és az erőnléted is fokozódni fog a súlyzós edzés révén.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*