Combizmait nyújtja futás után egy hölgy.

A nők jelentős hányada keseredik el amiatt, hogy akármennyi időt is tölt el edzéssel, a comb izmai valahogy nem akarnak erősödni. Bizony, a nők nagy hányadánál ezen a testrészen rakódik le a zsír, így a comb gyakran válik lötyögőssé, hiszen a kötőszövetek ezen a testrészen könnyen meglazulnak. Lássuk, mit is tehetünk annak érdekében, hogy a comb egy kicsit megizmosodjon, és ne legyen olyan petyhüdt.

Bármilyen lábat érintő testmozgás hasznos

Minden olyan mozgásforma, amely megmozgatja a lábakat, nagyon hasznos, hiszen a különféle gyakorlatok növelik az állóképességet és a rugalmasságot, javítják a testtartást, illetve az izmokat is erősítik ezek a gyakorlatok.

Az első gyakorlat

A gyakorlatok elvégzéséhez szükséged lesz egy súlyzóra. Kezdetnek egy-egy egykilogrammos is megteszi, később áttérhetsz a nagyobb súlyok emelésére is. Állj kisterpeszbe, vedd a két súlyzót a kezedbe. Nyújtsd ki mindkét karod, a hátad legyen egyenes. Most kezdj el leguggolni, de félúton állj meg. Tartsd így magad 10 másodpercig, majd ismét kiegyenesedhetsz. Végezz el ebből a gyakorlatból legalább harmincat.

A második gyakorlat

A következő gyakorlathoz tedd távolabb a súlyzókat, nem lesz azokra szükség. Helyezkedj el az egyik oldaladra, majd támaszkodj meg a bal karodon, ha a bal oldaladdal szeretnél kezdeni. Az egyik lábadat helyezd kinyújtva a másikra. Mindkét lábad maradjon kinyújtva, legyen egyenes pozícióban. Most kezdd el behajlítani a bal karodat, ezzel az egész alsó tested kissé megemelkedik, így a lábaid izmaira lesz szükség, így azok is fognak megerősödni. Csinálj ebből a gyakorlatból tízet, majd ismételd meg a gyakorlatot a másik oldaladdal is.

A harmadik gyakorlat

Állj nagyterpeszbe, majd vedd fel mindkét kezedbe a súlyzókat. A két karod – a két kezedben a súlyzóval – legyen magad előtt kinyújtva, hogy a két kézfejed a talaj felé mutasson. A két lábadat hajlítsd be, mintha csak ilyen nagy terpeszben szeretnél egy jókora fotelba leülni. Majd nyújtsd ki mindkét karodat a két oldalad irányába. Számolj el ötig, aztán visszaengedheted a karokat a kezdeti állásba. Végezz el ebből a gyakorlatból is harmincat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*