Jógagyakorlatok a szabadban.

Olyan kínos, amikor valaki idősebbnek néz ki a koránál. Az természetesen nem gond, ha annyi idősnek nézünk ki, ahány évesek valójában vagyunk, de az még jobb érzés, amikor legalább 5, de inkább 10 évet letagadhatunk a korunkból. Mégis mit kellene ahhoz tennünk, hogy minél fiatalosabb külsőt öltsünk, hogy minél jobban nézzünk ki? A cikkből kiderül.

A lépcsőzés is megfiatalít

Ha a munkahelyeden rendszeresen lépcsőzöl, akkor nagyon jól karbantarthatod az alsó végtagjaidat, beleértve a combokat, a vádlikat és természetesen a feneket is. Nők esetében ugyanis ezek a legkritikusabb testrészek, hiszen a változókorral lelassul az anyagcsere és ilyenkor hízunk a hasunkra és a fenekünkre. Akár egy lépcsőgépet is beszerezhetsz, így még otthon filmnézés közben is izmosíthatsz.

A jóga mint az ízületek védelmezője

Ahogy idősödünk, úgy egyre többet fájnak az ízületeink. Jógával az ízületek nem csupán megerősödnek, de meg is kíméljük azokat, csakúgy mint a szobakerékpározással. Az ízületeket különféle ízületvédő készítményekkel is karbantarthatjuk.

Az úszás

Az úszás az egész testet megmozgatja és hihetetlenül jó hatással van a szív egészségére, nem beszélve arról, hogy fokozza a vérkeringést is. Reggel munka előtt menj le az uszodába és meg fogod tapasztalni, hogy mennyire friss és üde leszel egész nap. Az úszás is izmosít, így akár még 50 és 60 évesen is fiatalosnak fogsz tűnni.

A súlyzós gyakorlatok

Ahogy öregszünk, úgy az izmaink tömege lecsökken. Persze csak akkor, ha hagyjuk, hogy ez megtörténjen. Az izomzat csökkenése aztán nem védelmezi sem a csontokat, sem az ízületeket, így sovány izomzattal is sokkal öregebbnek nézünk ki. Akár egykilós súlyokkal is lehet próbálkozni, hiszen kezdetben még ettől is lehet izomlázad. Majd fokozatosan lehet emelni a súlyok nagyságát és természetesen a gyakorlatok időintervallumát is.

A futás

A szabadban történő futás is pozitív hatással bír. Nem elég, hogy a lábaink megizmosodnak, de a friss levegő még több oxigénhez juttatja a szervezetünket, ami a kognitív funkciókra hat pozitívan. Ez azért hasznos, mert így nemcsak a testünk, de az elménk is sokáig fiatalos maradhat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*