Edzőtermi köredzés kettlebellel, fekvőtámaszgyakorlattal és felugrásokkal.

A köredzés azért is nagyon jó választás, mivel segítségével zsírt égethetsz, alakot formálhatsz és még a felesleges kilóidtól is megszabadulhatsz. A köredzés állóképességet fejlesztő és aerobicgyakorlatokból áll, amelyek minden izomcsoportot alaposan megdolgoztatnak. A gyakorlatokat folyamatosan, egymás után, „körszerűen” kell végezni, vagyis pihenő nélkül, és aztán minden kezdődik elölről. Igaz, hogy egy-egy körnél az izomcsoportok átmozgatása, edzése nem egyszerre történik, viszont folyamatosan mozgásban kell lenni, a sorozatokat intenzíven és folyamatosan szükséges elvégezni megállás nélkül. Az edzések befejeztével pedig elengedhetetlen az edzés lezárásaként a nyújtógyakorlatok beiktatása.

A köredzés hihetetlenül fejleszti a kondíciót, erősíti a nagyobb izomcsoportokat – váll, hát, kar, láb, fenék, has –, de pozitív hatással van a keringési és a légzőrendszerre is. A gyakorlatok végzését lehet színesíteni súlyzókkal, labdákkal, gumiszalagokkal, step paddal. Az álló és súlyzós gyakorlatokkal elsősorban az erő fejlesztése és az izmok fejlődése érhető el, a lábgyakorlatokkal pedig a kardiointenzitás növelése a cél. Ezt a mozgás- vagy edzésformát éppen ezért csak teljesen egészséges embereknek ajánlják.

Kezdőknek általában 2-3 gyakorlat elvégzését javasolják, haladók akár ennek duplájával is próbálkozhatnak. Illetve az edzések alatt a súlyok nagyságát, a körök és ismétlések számát is lehetséges módosítani. Ez attól is függ, hogy ki milyen állóképességgel rendelkezik, milyen az edzettségi szintje és az sem utolsó szempont, hogy ki milyen eredményeket szeretne elérni a jövőben.

Ezt az edzésformát bárhol lehet végezni, akár otthon, a szabadban vagy az edzőteremben. Nyugodtan kipróbálhatják a köredzést azok is, akik szeretik a gyors és intenzív edzéseket, és akik preferálják, hogy váltakozva és intenzíven végezhetnek izomerősítő és kardiogyakorlatokat egymás után.

Mivel meglehetősen intenzív és megterhelő edzésről van szó, ezért hetente háromnál több alkalmat nem is szoktak javasolni. A pihenőnapok fontosok, hogy a szervezet pihenni és regenerálódni tudjon. Aki nem veszi figyelembe ezt, az hamar a túledzés áldozatává válhat.

A köredzésnél jó, ha igénybe veszed edző segítségét, aki folyamatosan tud változtatni a köredzés menetén. Ugyanis ha bizonyos időközönként nincs rajta módosítva, akkor hamar unalmassá és monotonná válhat az edzés, és megvan a veszélye, hogy gyorsan feladod az életmódváltásodhoz szorosan kapcsolódó tréningezést.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*