A tengerparton áll egymás mellett három óriási pocakú férfi.

Világszerte évente mintegy 2,8 millió halálos áldozata van a túlsúlyosság és a kóros elhízottság okozta komplikációknak. A túlsúly esetén felgyülemlett zsír általában a has tájékán rakódik le. Többek között az egészségtelen étrend okozhat túlsúlyosságot. Bizonyos emberek étvágya jóval nagyobb másokénál, de genetikai eredetű is lehet a probléma. Van, aki egyáltalán nem törődik az elfogyasztott ételek kalóriatartalmával, vagy egyszerűen nem tanúsít önmérsékletet, és állandóan magas koleszterintartalmú ételeken csemegézik.

Komoly egészségügyi kockázatot jelent a kóros elhízottság. Sok halálos áldozatot követel a betegség, de azok sem tudnak minőségi életet élni, akik túlélik. Az elhízott emberek általában erőtlenek, mivel a szervezetnek sokkal nagyobb területen kell szállítania a vért és az oxigént.

Ugyanakkor a pocakos embereknek általában nincs önbecsülésük. A média folyamatosan a megjelenés fontosságát hangsúlyozza, a jellem viszont háttérbe szorul. A reklámokban szereplő hölgyek lengén öltözöttek és karcsúak, a férfiak pedig tökéletes hasizommal, bicepsszel, tricepsszel, egyszóval atletikus testalkattal rendelkeznek. A ruházati szaküzletek többsége vékony emberekre tervezett öltözékeket árul, ezért az elhízottaknak a ruházkodás is nehézséget jelent.

A kóros elhízottság és az ennek köszönhetően kialakult hasi zsírpárnák emésztési nehézségeket és alvászavarokat is okozhatnak. A súlyfelesleg légzési nehézséget okoz alvás közben, ezért az érintettek nem tudnak aludni, így altatókat szednek, ami viszont függőséghez vezethet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*