A Tolcsván található Helia-D Herba-kastély Gyógynövény- és Szépségközpont patinás épülete kívülről.

A Helia-D Herba-kastély Gyógynövény- és Szépségközpont Tolcsván, a Tokaji Borvidék szívében található. Ha még nem döntötted el, hogy nyáron hova szeretnél ellátogatni és szereted a gyógynövényeket, ezt a helyet mindenképp fel kell keresned. A Helia-D Kft. már évtizedek óta készít minőségi kozmetikumokat. A kastélyt többek között azért is újították fel, hogy a kozmetikumok rajongói bepillantást nyerhessenek a szépségápolás és kozmetikumkészítés csodás világába, annak fortélyaiba. A Tolcsvára látogatók megismerkedhetnek az alapokkal, megtudhatják, hogy az egyes kozmetikumok milyen összetevőkből állnak. A gyógyfüves kertben és a kastélyparkban pedig szebbnél szebb gyógynövényeket és egyéb növényeket csodálhatnak meg.

A kastélyban meg lehet tekinteni a gyógynövénykönyvárat, ahol gyönyörű gyógynövénylenyomatokat és -metszeteket láthatnak az idelátogatók. A könyvtártól nem messze található interaktív kiállító térben pedig a szépségápolás történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Bepillantást nyerhetnek a gyógyfüvek gyűjtésének hagyományaiba, de itt a kozmetikai ipar történetére is fény derülhet. A Helia-D Kft.-ről is megtudhatnak egy-két titkot, illetve a kozmetikai világsikerekről is kaphatnak információkat.

A vállalkozóbb szellemű érdeklődők a kozmetikai műhelyben közelebbről is megismerkedhetnek a kozmetikumkészítés fortélyaival. A kozmetikumkészítés praktikáiról napi foglalkozások keretében tudhatnak meg többet, de akik tanulni szeretnének, tematikus kozmetikumkészítő órákon is részt vehetnek.

Akik kozmetikai kezelésre vágynak és a gyakorlati tudás helyett a kényeztetés mellett teszik le a voksukat, akkor a Helia-D Professional és a Zelka kozmetikai kabinokba kell ellátogatniuk, hogy a növényi alapú és a natúr kozmetikai kezeléseket élvezhessék.

Az eseménydús nap után jólesik egy csésze forró gyógyteát vagy egy pohár tokaji bort elkortyolgatni, amelyet az érdeklődők a helyszínen meg is tehetnek.

A Helia-D Herba-kastély egész nyáron szeretettel várja a kedves vendégeket. A kastélyt keddtől szombatig, délelőtt tíz órától délután öt óráig lehet meglátogatni. Hétfőn és vasárnap csoportokat is tudnak fogadni, de ehhez el kell érni a csoportoknak a legalább tizenöt fős létszámot és előzetesen is be kell jelentkezniük.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*