Rózsaszirmok és a belőle készült rózsavíz.

Már évszázadokkal ezelőtt felfedezték a rózsavíz gyógyító tulajdonságait, így ez a gyönyörűséges és illatos virágból nyert víz a mai napig szerepet játszik a gyógyításban és a szépség megőrzésében.

A rózsavizet már a középkorban is előszeretettel használták például az ájulás megakadályozására, de jó hatásúnak vélték a szívre és más szervekre is. Hagyományosan a rózsavizet emésztési zavarok enyhítésére, székrekedés ellen, menstruációs vérzés enyhítésére, illetve vörösség és duzzanat csökkentésére használták.

A rózsavíz küzd a káros organizmusokkal szemben és segít a köhögés és a torok irritációjának a csökkentésében.

Az aromaterápiában is elismerik a hatását, hiszen nyugtatja az idegeket és csillapítja a fejfájást. A rózsavíz jó hatással van a vérnyomásra és a nyugodt légzést is elősegíti, éppen ezért használták régebben az ájulás megakadályozására.

A rózsavizet használhatjuk a bőrünkre és a hajunkra. Mindkettővel csodát fog művelni, ugyanis a rózsavíz segít megőrizni a bőr pH-egyensúlyát.

A rózsavíz gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Csökkenti az irritált bőr vörösödését, segít megszabadulni a pattanásoktól és az ekcémától, illetve alkalmas arra, hogy a pórusokat megtisztítsa a szennyeződésektől.

A rózsavíz revitalizálja és hidratálja a bőrt, aminek ezáltal sikerül felfrissülnie.

Antibakteriális tulajdonságai miatta a rózsavíz gyógyítja a hegeket, a vágásokat és a sebeket.

A rózsavíz antioxidáns tulajdonságai segítenek megerősíteni a bőrsejteket és megújítani a bőr szöveteit. Ezt annak köszönheti, hogy maga a rózsa nagyon sok antioxidáns vegyületet tartalmaz.

Az abszorbens tulajdonságok miatt a rózsavíz segít tisztán tartani a pórusokat és felfrissíti, tonizálja a bőrt. Ezzel pedig felfrissült megjelenést kölcsönöz az arc bőrének.

Gőzölést követően a rózsavíz összehúzza a kapillárisokat, csökkenti a pirosságot és megszünteti az arcon kialakuló foltokat.

A rózsavíz antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így képes az arc sérüléseinek a gyógyítására.

Mivel a rózsavíz gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így képes enyhíteni a rosacea és az ekcéma kellemetlen tüneteit.

Nyugtató hatással van a bőrre, csökkenti a pattanások kialakulásának esélyét és egy kitűnő öregedésgátló termék, hiszen csökkenti a ráncok megjelenését is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*