Magába roskadva ül a széken egy fiatal, csak a sziluettjét látjuk.

Bizonyára sok ember megtapasztalta már, hogy néha voltak ugyan testi, fizikai fájdalmai, de igazából egyik vizsgálat sem mutatott ki semmi rendelleneset. Ennek ellenére a tünetek továbbra is fennálltak és csak nem éreztük magunkat jobban. Ennek talán az lehet az oka, hogy sok esetben nem is vagyunk igazán betegek, csak a lelkünkben, az érzelmeinkkel történik valami, ami miatt testi tüneteket produkálunk. Azonban ez egy nagyon veszélyes dolog, mert ha hosszú időn keresztül nem találjuk a helyünket a világban és gúzsba kötnek a saját érzelmeink, érzéseinek, akkor ez már okozhat valódi betegséget. Nemhiába mondják, hogy a daganatos megbetegedéseknek például lelki okai is lehetnek. Persze más tényezők miatt is lehetünk betegek, de a ki nem mondott érzelmeink, vágyaink, a harag, a düh, a kétségbeesés, egy évtizedekig tartó rossz házasság, egy megromlott testvérkapcsolat, egy energiavámpír „barát”, egy zsarnokoskodó főnök, megromlott családi kapcsolatok is okozhatnak súlyos betegségeket. Hiszen ilyen élethelyzetekben az ember sok esetben csak őrlődik, emészti magát, és miután a lélek és a test nem képes meggyógyítani önmagát, szinte önmaga ellen fordul.

Most néhány olyan betegség felsorolása következik, amely akár lelki gondok miatt is kialakulhat. Természetesen más oka is lehet a betegség megjelenésének, így ha valamilyen panaszod van, mindenképpen keress fel egy szakorvost, aki az alapos kivizsgálást követően megállapítja, hogy van-e szervi bajod, vagy egészen más okok állnak a probléma hátterében. Aztán még mindig ráérsz a lelkeddel foglalkozni, hogy a tüneteid egy idő után megszűnjenek és ne keserítsék meg a mindennapjaidat. Most nézzünk öt olyan betegséget, egészségügyi problémát, amelyeknek lelki okai is lehetnek.

Nincs olyan ember, akit néha-néha ne gyötörne fejfájás. A fejfájásnak az is lehet az oka, ha valaki nincs kibékülve önmagával, vagy képtelen érvényt szerezni a vágyainak, az akaratának. Az is lehet, hogy tudat alatt valamilyen gonddal, lelki teherrel küzd. A gyakran fejfájós emberek nem nagyon szeretnek veszekedni és konfliktusba kerülni senkivel, főleg nem a szeretteikkel. Mit lehet tenni ilyen esetben? Lényeges, hogy szeressük és fogadjuk el önmagunkat és ne viselkedjünk mindig úgy, mint a jó tündérek, mert ez egyrészt nagyon fárasztó a testünk és a lelkünk számára, másrészt lelkileg is nyomasztó, mindig csak mosolyogni és jónak lenni. Persze nem kell ördöggé válni, de, ha valami nem tetszik, akkor muszáj elmondani a véleményünket és nem kell mindenkivel jóban lenni, illetve nem kell mindenkit az életünkbe beengedni. Ha valaki az összes energiánkat elszívja, akkor zárjuk ki az életünkből. Néha jó egy kicsit egyedül lenni, önmagunkba nézni és meglátni, ami fáj, ami bánt bennünket. Ha megtaláltuk a probléma gyökerét, orvosolni is könnyebb azt.

Az aranyér a félelmeinket és a szorongásainkat jelképezi, de azt is jelentheti, hogy az illető meglehetősen határozatlan, és az élet dolgaihoz is rugalmatlanul áll hozzá. Ha szeretnénk ettől a problémától megszabadulni, akkor mindenképpen le kell győznünk a félelmeinket és el kell kergetnünk a szekrényünkből azt a bizonyos mumust, mert ha nem tesszük meg, igazán soha nem lehetünk boldogok. A mai világ egyébként is megkívánja, hogy öntudatosak és célratörőek legyünk, hiszen csakis így érvényesülhetünk.

Ha valakit gyakran gyötör hányinger, akkor az lehet annak a jele is, hogy túl sokszor nyel le olyan dolgot, amit képtelen megemészteni. Vagyis elhiteti magával, hogy minden rendben van, de lehet, hogy a vele történt események vagy egyes érzelmek, érzések mégsem hagyták érintetlenül, és a szervezete így reagál az elutasításra. Nagyon fontos, hogy ilyenkor is őszinték legyünk önmagunkkal és a környezetünkben élőkkel. Vagyis ne hitessük el másokkal, hogy minden rendben van, ha úgy érezzük, hogy semmi sincs rendben. Éreztetni kell mindenkivel, hogy velünk sem lehet bármit megcsinálni, és nagyon lényeges, hogy mi se tegyünk meg olyan dolgokat, amelyekhez ugyan nincs kedvünk, de ezt várják el tőlünk.

A bőrbetegségben szenvedő egyének erősek, de nagyon zárkózottak. Az ilyen emberek nem nagyon nyílnak meg senki előtt és a gyengédség sem az erősségük. Ennek ellenére nagyon sok esetben magukban tartják nemcsak az örömüket, hanem a negatív érzelmeiket, vagyis a haragot és a dühöt is. Ha ilyen vagy, próbálj jobban bízni az emberekben és legalább a szeretteid körében ereszd ki a gőzt és legalább előttük nyílj meg. Az indulataidat ne hordozd magadban, hanem tudasd az illetővel, ha problémád van vele. Sokkal szebb lesz így a világ és még a bőrbetegséged is eltűnhet.

Aki gyakran köhög, arra a személyre a rejtett, eltitkolt agresszió és düh lesz jellemző. Viszont az illető nem nagyon meri a másik szemébe mondani az igazságot, mert fél vitába bonyolódni mindenkivel, hiszen számára a béke mindennél többet jelent. Nagyon fontos pedig, hogy őszinték legyünk embertársainkkal és ne csak a pozitív véleményünket hangoztassuk, hanem merjünk vitázni és vitatkozni, mert ha folyamatosan csak lenyeljük a dühünket, akkor a köhögési rohamok megkeserítik az életünket. Ebben az esetben sem kell összeveszni senkivel, de őszintének lenni kötelező, hiszen a magunkba fojtott negatív érzelmek csak megmérgeznek bennünket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*