Hölgy fut a tavaszi természetben.

A rendszeres testmozgás rendkívül jó hatással van a testi és lelki egészségre. A mindennapos aktivitás elősegíti, hogy minél tovább éljünk egészségben, betegségek nélkül.

A futás azonnali boldogságot nyújt. A futás nemcsak a depresszió megelőzésében segít, de kutatások igazolják, hogy a depressziós tüneteken is tud segíteni.

Ha elakadsz a munkádban, vagy csak szeretnéd rendezni a gondolataidat, a futás biztos, hogy a segítségedre lehet. Sok tanulmány számolt be arról, hogy a futás mind a konvergens, mind a divergens gondolkodást javítani tudja. Ezek pedig a kreativitáshoz kapcsolódnak. Vagyis ha úgy érzed, hogy eleged van a munkából, mert nincsenek ötleteid, csak menj el futni, és mire visszatérsz, ismét sziporkázni fogsz.

Az allergia egy nagyon kellemetlen dolog, hiszen az ember tüsszög, folyik az orra, könnyezik és viszket a szeme. A futás jó megoldást kínál az allergia kellemetlen tüneteinek a megszüntetésére is.

A metabolikus szindróma nagyon veszélyes, hiszen ilyenkor megnő a vérnyomás, megemelkedik a vércukorszint és a has körüli zsírpárna is egyre nagyobb lesz. Ezeket a hatásokat mind-mind a mozgásszegény életmód váltja ki. Ha sokáig magasak maradnak a vérnyomás- és vércukorértékek, ha nem sikerül megszabadulni a has körüli úszógumitól, úgy a cukorbetegség és a szívbetegség is fenyegethet. Ezek a betegségek pedig akár korai halálhoz is vezethetnek. A futás nemcsak a metabolikus szindróma megelőzésében lehet a segítségedre, de a már kialakult magas vérnyomás és magas vércukorszint értékeit is csökkenteni tudja.

Ha hosszabb ideig szeretnél élni és egészségesen, akkor mindenképpen érdemes napi pár percet a futásra áldoznod. Kutatások szerint már napi negyedórás futás – mindezt rendszeresen végezve – mintegy hét teljes évvel hosszabbíthatja meg az életet.

A futás megfelelő védelmet jelenthet a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben. Nem mellesleg fiatalosabb külsőt is kölcsönöz, hiszen csökkenti a ráncok kialakulásának a kockázatát. A telomerek lerövidülése okozza a sejtek öregedését, de ha rendszeresen futsz, akkor a DNS telomerei csak sokkal később kezdenek el rövidülni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*